Palun abi nime välja lugemisel, mitte ei saa aru:
Saaga EAA.3172.2.5:115?970,1040,185,73,0
tundub nagu xtian- kas siis christian?
Ette tänades Moonika
Mis nimi?
-
moonika.pohla
- Status: Eemal
-
passer urbanus
Re: Mis nimi?
ma saan aru, et ingliskeelse taustaga maades nii tehakse, aga et ka siin? pole enne kohanud.
saksa keeles rist = Kreutz; ladina keeles crucis - kuidagi ei anna Chris(t) kokku.
saksa keeles rist = Kreutz; ladina keeles crucis - kuidagi ei anna Chris(t) kokku.
-
moonika.pohla
passer urbanus kirjutas:ma saan aru, et ingliskeelse taustaga maades nii tehakse, aga et ka siin? pole enne kohanud.
Aga mis nime pakuksid siis Sina?
Tänud ette
Moonika
No ega ta inglisekeelsest sõnast rist - cross ka tulene ju.
Nime ja kirjaviis on palju vanem taustaga, ma arvan. Kreekakeelne sõna christos tähendab messiat, nimi Christian - Kristusele kuuluv, kristlane vmt. ja nime kirjutamisel risti kasutamine tuleneb arvatavasti sellest, et rist on Kristuse sümbol või sellest, et kreeka kirjaviisis on algse sõna esimeseks täheks ksii - Χ - Χριστός. Ega ma päris täpselt tea ka.
Mõnedes kirikuraamatutes tuleb seesugust kirjapilti ikka ette, kuigi mitte valdavalt.
Nime ja kirjaviis on palju vanem taustaga, ma arvan. Kreekakeelne sõna christos tähendab messiat, nimi Christian - Kristusele kuuluv, kristlane vmt. ja nime kirjutamisel risti kasutamine tuleneb arvatavasti sellest, et rist on Kristuse sümbol või sellest, et kreeka kirjaviisis on algse sõna esimeseks täheks ksii - Χ - Χριστός. Ega ma päris täpselt tea ka.
Mõnedes kirikuraamatutes tuleb seesugust kirjapilti ikka ette, kuigi mitte valdavalt.
Katrin H.