Saaga EAA.1281.1.99:80?259,1016,937,228,0
Siin on kihlunud Saardes Hans Grents, Jaani ja Kadri poeg ning Ewa Tesse, Kasperi ja Mai tütar.
On see nii, et Hans on olnud Tuuleveski Jaani sulane ja Ewa Loksu Reinu teenijatüdruk, või ma eksin? Ja mida nende kihluse kohta saab veel välja lugeda sealt - tulbad enne ja peale mahakuulutamiste kuupäevi?
Aitäh!
Palun abi/kinnitust, kes nad olid
-
Ly Mäemurd
- Status: Eemal
Palun abi/kinnitust, kes nad olid
Aktiivselt luubi all:
Tamtik - Pollenhof ja Böcklershof, Karksi khlk
Siil (Lello talust) - Alt-Bornhusen, Halliste khlk
-
Riina.Kallas
Re: Palun abi/kinnitust, kes nad olid
Tuuleweski Jaan's Sohn - Tuuleveski Jaani poeg; vallaline, 22 1/4 aastat vana
Loksu Rein's Schwester - Loksu Reinu õde; vallaline, 19 3/4 aastat vana
Laulatatud 20. juunil 1882 kohaliku pastori poolt in der Saara Kirche? - vist Saarde kirikus
Loksu Rein's Schwester - Loksu Reinu õde; vallaline, 19 3/4 aastat vana
Laulatatud 20. juunil 1882 kohaliku pastori poolt in der Saara Kirche? - vist Saarde kirikus
-
Ly Mäemurd
Re: Palun abi/kinnitust, kes nad olid
Mina tänan!
Ei oska isegi nüüd, kui on teada, mis seal kirjas, välja lugeda sõnu ''sohn'' ja ''schwester'', uurin ja keeran, mispidi tahes - täiesti arusaamatu jada minu jaoks, mingid p-d, s-id ja w-d seal, kus neid järelikult olema ei peaks jne.. Need ''sulane'' ja ''tüdruk'' tulid ka nii umbes, et keegi, kellelt küsisin varem abi, pakkus Ewat teenijaks (''magd'' ei suutnud ma ise samuti sealt kuidagi välja veerida
) ja siis tuli Hansu ''sulane'' sellest tuletades. Hea, et on koht, kust oma loogikaloksete paigalenihutamiseks abi saab paluda ja suur on minu lugupidamine inimeste suhtes, kes vana kirjaviisi lugemisega, kui seda on suhteliselt lõdva randmega kasutatud, nagu muuseas hakkama saavad!
Suur-suur aitäh veelkord!
Ei oska isegi nüüd, kui on teada, mis seal kirjas, välja lugeda sõnu ''sohn'' ja ''schwester'', uurin ja keeran, mispidi tahes - täiesti arusaamatu jada minu jaoks, mingid p-d, s-id ja w-d seal, kus neid järelikult olema ei peaks jne.. Need ''sulane'' ja ''tüdruk'' tulid ka nii umbes, et keegi, kellelt küsisin varem abi, pakkus Ewat teenijaks (''magd'' ei suutnud ma ise samuti sealt kuidagi välja veerida
Suur-suur aitäh veelkord!
Aktiivselt luubi all: