Kas keegi teab midagi Sassi mõisast
-
evelin.vetevood
- Status: Eemal
Kas keegi teab midagi Sassi mõisast
Kas keegi teab midagi Läänemaa Ridala kihelkonna Sassi mõisast. Ma ei leia kuidagi mingeid andmeid
Re: Kas keegi teab midagi Sassi mõisast
Eesti Ajalooarhiivi Eesti ala mõisate register väidab, et selline mõis asus Läänemaal Ridala kihelkonnas. mois.ee Ridala vallas sellist mõisa millegipärast ei näita. Wikipedia Eesti mõisate loendis on mõis olemas - Sassi mõis (Sassi) – Nõmme mõisa karjamõis – Ridala kihelkond Läänemaa
http://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_m" onclick="window.open(this.href);return false;õisate_loend#S
miskipärast ei saa ma kleepida kogu linki, kopeeri aadress ja aseta aadressiribale
http://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_m" onclick="window.open(this.href);return false;õisate_loend#S
miskipärast ei saa ma kleepida kogu linki, kopeeri aadress ja aseta aadressiribale
-
evelin.vetevood
Selles see häda ongi et ma ise ka selle leidsin aga et oleks midagi konkreetsemat sellest ei ole leidnud, et kui juhuslikult kellelegi targale pole silma jäänud, või pigem tuuslata Nõmme mõisa alt??
Oleneb sellest, mida te otsite, mis ajastust, millistest allikatest jne. Niimoodi väga üldiselt on ju raske midagi soovitada.
Head uut aastat!
Head uut aastat!
Katrin H.
-
evelin.vetevood
Tegelikult otsin Sassit selle aja järgi Zassit 1700 aastast juba hilisemad leiud on Võnnust kõik olemas aga sealt kadus järg ära 1736 aastast varasemad ja soovitati mõisa järgi otsida. Aga ma olen selle järgi otsimisega ka täiesti tupikus ja ei oska otsida kuskilt rohkem
-
evelin.vetevood
teile ka head uut aastat
-
evelin.vetevood
Ja nii palju kui mina olen aru saanud on Võnnusse üks mees läinud kas koos naisega või naise seal võtnud, aga Võnnust tuleb edasi 3 Sassit, millest ühel jookseb minu sugupuu, ja nii edasi ta laieneb siis, aga ei ole kätte saanud kust sinna tulnud on ja kes on nende kolme lapse isa Melli Peteri ja Jaagu Sassi isa, et esimesed andmed on aastast 1736, kui Jaak Sassi abiellub Liisiga
1700 algupoole kandis ongi paraku selline aeg, mil kõik otsad kipuvad kaduma allikate puudumise tõttu. Sellest ajast on olemas näiteks adramaarevisjonid, millest võib, kuid ei pruugi midagi välja lugeda. Kui tegemist oli taluperemehega, siis ehk saab midagi teada, kui sulase masti mees, siis on üsna lootusetu.
Mingid lingid oleksid ehk abiks asjast arusaamisel
Mingid lingid oleksid ehk abiks asjast arusaamisel
Katrin H.