Ekspressi artikkel

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
avagula
Status: Eemal

Ekspressi artikkel

Postitus Postitas avagula »

Juhtusin lugema artiklit hr. Fred Pussi uurimusest Partside, Tarandite ja Ligide kohta.
Igatahes tubli töö, aga kuna mul omal on ka natuke Partsidega pistmist, siis üks tähelepanek veel: Juhan Parts on ka esimese EV kõrgema ohvitseri Karl Partsi http://et.wikipedia.org/wiki/Karl_Parts sugulane. Siin on üks asi veel, mis tasuks uurimist, igatahes mul jäi see pead vaevama, aga kuna pole otseselt sellega seotud, siis jäi sinnapaika - mulle tundub, et eelpool mainit Karl Partsi nii ema kui abikaasa võivad olla sugulased teise vabadussõja kangelase Jaan Sootsiga http://et.wikipedia.org/wiki/Jaan_Soots
Parts on küll pärit Otepää kihelkonnast Arulast ja Soots Helme kihelkonnast Helmest, kuid 19. sajandi keskel on osa Helme Sootse kolinud ümber Otepää kihelkonda.
Igatahes see oleks huvitav fakt teada, kui keegi juba on seda uurinud või viitsib täpsemalt uurida. :)
Uku.Velbri
Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.

Postitus Postitas Uku.Velbri »

Pisut OT, aga kui Sul Partsidega pistmist, siis ega sinna pistmise alla ei kuulu Jaan Parts, sündinud Pühajärvel 13.12.1846 ja laulatunud 15.04.1873, minu sugulase, Martha Mikkoliga. Isaks on talle märgitud Wirth Peter Partz ja emaks Leno.
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.

Postitus Postitas avagula »

Ei, paraku selles Partside sugupuus neid pole. Minu omad on kõik sündinud kas Arulas või mõned hilisemad ka Paluperas.
janelys

Postitus Postitas janelys »

Kus see artikkel avaldati? Ehk viitsib keegi panna sellele viite.

Olen sugulaste sünnipäevadel kuulnud, et neil pidavat kuidagi sugulus Taranditega olema, kuid kuidas, seda ma ei tea. Kas kellelgi on ehk sugupuus esinenud nime Muru Viljandimaalt?
janelys

Nüüd nägin, et Ekspressis. Vabandust, et ei pannud kohe korralikult tähele teema pealkirja. :oops:
janelys

Leidsin ise ka selle artikli üles. Kas kellegi suguvõsas perekonnanime Loopere ka esineb?
janelys

Panen lingi teistele, kes pole veel lugenud seda artiklit, kuid tunnevad huvi.
http://www.ekspress.ee/2009/07/04/varia ... n-partsiga
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”