Kas keegi oskab nõu anda, kust otsida???

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
Kerdi
Status: Eemal

Kas keegi oskab nõu anda, kust otsida???

Postitus Postitas Kerdi »

Kirjas selline asi - sündis Marie Krünwald Kaareperes 1900, Juuli tütrena, vallaslapsena.
http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=14 ... 42992d1ba5
Selles raamatus on kirjas tema ema ja vanavanemad, aasta ilmselgelt üle 1900, sest 1903 on tehtud Juuli kohta märkus juurde
http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=14 ... 2f3bcbbb37
Last aga kirjas siin pole. Ta kindlasti surnud ei olnud, ta suri alles 1982.
Kuhu siis see vallaslaps pisteti? Vanaema-vanaisa teda tegelikult kasvatasid. Kas uuemaid raamatuid lihtsalt ei ole või pole neid veel netis?
Et kui arhiivi minna, siis seal saaks koha peal uurida?
Ja kust saaks selle Kindermurddi kohta täpsemaid andmeid otsida?
Ja Juulil peaks olema veel teinegi vallaslaps, Karli nimeline, kah sündinud kas aasta-paar enne Mariet või pärast. Sõja ajal oli veel elus.
olen tuhlanud, aga pole leidnud. Nad seal ringlesid Kaiavere, Kaarepere, Kudina vahel siia-sinna ringi.

Hämmastav, polnud ei autosed ega midagi, aga kogu aeg koliti siia sinna ja sibliti ringi. Mina olen oma eluga palju paiksem olnud, kui vaaremad-isad.
Kerdi
Katsa

Postitus Postitas Katsa »

Ma ei oska muus osas nõu anda, kuid selle lapsetapmise asjus paistab, et leidub arhiivis säärane dokument SIIN Ehk on sellest natuke abi? Ja sellega tutvumiseks peate tõesti kohale minema.
Katrin H.
Kerdi

Postitus Postitas Kerdi »

Suur tänu, ma AIS'ist otsisin ise ka, aga ma ei leidnud.
Ju ei osanud otsida.
Kebin kohale.

Aga kas keegi teab, mis võis vallaslapsest saada?
Kas võis olla, et ristivanemad ta alguses kasvatada võtsid?

Ja kui, issand, ma ei oska neid kuskilt otsida!
Nad paistavad olevat töölised seal Kaareperes, kus Marie sündis,
aga kelle juures?
Selleks tuleb selle aasta Kaarepere personaalraamat üksipulgi läbi vaadata või? Et kus talus Julie tüdrukuks oli (arvatavasti).
Kas talus töötavad muud kodakondsed peale pere liikmete pandi ka ikka talude juurde kirja?
Kerdi
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”