õhtust,
Kas see on normaalne/tavaline, et personaalraamatus toodud sünniajad ja meetrikas olevad sünniajad ei lange kokku?
tänud!
sünniajad
-
kristi.koitmae
- Status: Eemal
-
Milan Pening
- Status: Eemal
Re: sünniajad
Päris tavaline asi see ei ole, aga tuleb kindlasti ette.kristi.koitmae kirjutas:õhtust,
Kas see on normaalne/tavaline, et personaalraamatus toodud sünniajad ja meetrikas olevad sünniajad ei lange kokku?
tänud!
Tahan omalt poolt tähelepanu osutada faktile,et laste suremus oli möödunud ja ülemöödunud sajandil väga suur ning kahetsusväärselt (perekonnauurija jaoks!) sageli pandi vastsündinule samas perekonnas varem surnud lapse nimi - näide minu omast praktikast - ehk siis esimesele lapsele pandi nimeks Mart,see suri paari kuuselt,järgmisele pojale pandi jälle Mart,see suri paari aastaselt ja uuele sündinud pojale pandi taas Mart ... Sünnimeetrikas on kirjas kõigi Martide sünnid,personaalraamat aga ei pruugi lühikest aega elanud ja surnud lapsi kajastada.Elujõulistes perekondades sünnitati regulaarselt 1,5 -2 aastaste vahedega,kui sünnimeetrika ja personaalraamatu andmed erinevad aastatega,tasub ettevaatlik olla ja täpsemalt uurida,kas ikka on tegu ühe ja sama lapsega.
Vigu võib ette tulla muidugi igal pool,aga minu kogemuse põhjal siiski küllalt harva,tavaliseks seda pidada ei saaks.
Vigu võib ette tulla muidugi igal pool,aga minu kogemuse põhjal siiski küllalt harva,tavaliseks seda pidada ei saaks.