Palun aidake personaalraamatust välja lugemisel

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
LiiaL
Status: Eemal

Palun aidake personaalraamatust välja lugemisel

Postitus Postitas LiiaL »

Taas üks küsimus, nimelt sooviks teada ( kuidas välja lugeda) kõike Tomas Leina kohta (17 juuli 1870)http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=10 ... 165f2636cf .Tean, et ta abiellus Liina Jaani t Parkmanniga, kuid kes on see Pauline tema nime kõrval (kas tütar?) Minu andmete kohastelt peaks tütre nimi olema hoopiski Aliide , konfirmeeritud 25 märts 1913 ja mingid numbrid veel seal ees.

Kas ma saan õigesti aru, et Tomas oli Juhhani 5. laps ja kas keegi oskab aidata mind nende lühenditega nime taga (...+82 jne), samuti on samad numbrid Juhhani isa Mihkli nime taga :roll: ??
Mihkel tundub olevat Jaani poeg, kuid sealt edasi on juba raskem minna, sest ma tõepoolest algaja.

Suured tänud, kes oskaksid mind natuke aidata ja juhatada!
Liia
Katsa

Postitus Postitas Katsa »

See on paras sigrimigri seal tõepoolest, kuid kui hoolega vaadata, siis Pauliine ees on täht e. (minu meelest), tähtedega on tähistatud Juhhani lapsed ja omakorda ka laste lapsed ja Pauline paistab olevat Juhhani poja Mihkli ja tema naise Mina 5. laps. Ehk leidub mõni allikas, kust seda kontrollida? Sünnimeetrikaid 1895. a. kohta ei paista Saagas olevat.

Tomase ja tema naise Liina lapsed on üles loetletud hoopiski lehe servas.

Tomas on siin Juhhani 5. laps ehk laps e. Pluss märk 82 ees on rist, millega tähistatakse surma ja surmameetrikast leiamegi, et isa ja poeg on ajaliselt üsna lähestikku ära surnud, üks 8. sept., teine 19.-ndal.
Saaga EAA.1226.1.69a:307
Katrin H.
LiiaL

ohh suur tänu Katsa, üritan ise edasi pusida, ehkki see pole kerge! :)
LiiaL

üritan pusida ka oma emapoolset suguvõsa, ehk siis mu vanavanaisa oli Villem Vilkis (17.05.1885-23.03.1969) Kissa külast, Laekvere vald ( Simuna kogudus siis), kelle isa nimi oli Juhan..kahtlustan, et leidsin tema siit :
SaagaEAA.1229.1.152:365 Ometi ei suuda ma välja lugeda ema nime -kas Lifo Jaio?!?? :lol:
Kuna tean et Villemi isa nimi on Juh(h)an, kuid mitte midagi enamat, siis sattusin selle saaga otsa. EAA.1229.1.150:19 isik nr 305 . Väga segane lugu, sest samast kohast, sama nimi jookseb läbi, kuid on emapoolne. Ja isa perekonnanimi? Või on vanemad kirjutatud juba ühe perekonnanimega?Mingi sugulus peaks seal ju olema?
Peronaalraamatust leidsin veel sellise koha
EAA.1229.1.165:68, kuid valja lugeda pea voimatu..Kas kohaks ongi Kissa? ja kes on Leno Wilkis?Kas Juhhani isa?

Tundub, et mida rohkem ma pusin, seda keerulisemaks läheb :oops:
Oskaks keegi aidata?
Katsa

5.5.1885 sündinud Willemi ema nimi on Liso (ehk siis maakeeli Liisu), neiupõlvenimega Jaio.

Juhhan on 10.10.1852 väljaspool abielu sündinud laps, tema ema on Willemi Juhhani tütar Marri Wilkis, isa pole märgitud.

Abrami Willemi pojal Abram Pohlakul on naine Marri, kelle vanemad on Willemi Juhhan ja Leno Wilkis. Abrami ja Marri abielu on sõlmitud 3.5.1853. Marri on sündinud Kissal 12.3.1828 - ma ei tea nii lambist oletada, mida see M seal Kissa ees võiks tähendada.
Katrin H.
LiiaL

Tuhat tänu taas!
Sain suts jälle edasi, kuid ega ilma arusaamatusteta saa..Tuleb välja, et selles Wilkise peres on palju Willemi Juhhaneid.. Kui Willem Wilkise (1885) isa on Willemi Juhhan Wilkis , siis kas ei peaks tema sünnimeetrikas EAA.1229.1.150:19olema samuti 2 eesnime ?( või Juhhani isa nimi on ka jälle Willem? ) samas pole ma üldsegi kindel, et see ta isa on, kuigi sünniaasta peaks päris loogiline olema, samuti sünnikoht ja ema perekonnanimi. Kuna isa ei teata, siis sai Juhhan ema perekonnanime? siit saagast EAA.1229.1.165:72leian vist terve pere, kust loen välja Willemi Juhhani poeg Willem 1819, poeg Kustav 1824 ning tütar Marri 1828 (kelle poeg on Juhhan 1852)..kõigi emadeks Leno. Kuidas neid nimesid siis õigupoolest lugeda? Kas Willemi Juhhan on Willemi poeg Juhhan? Ning mis seos on Willemi Juhhanil ja Jaanil, Annol ning MIhklil?
Katsa

Willemi Juhhan isa nimi on Willem. Perekonnanimede-eelsel ajal identsifitseeritigi inimesi selle järgi, kes on kelle poeg või tütar ja vähe sellest, mõni inimene on meetrikates kirjas kui kellegi vend või väimees või sulane või kasvandik, naissoost isikud on kellegi naised, lesed, tüdrukud, emad jne. Mis teeb lugemise ja jälgimise kohati keerulisemaks või lausa võimatuks, kohati jälle lihtsamaks.

Vallaslaps saab ema perekonnanime.

Willemi Juhani seos Jaani, Anno ja Mihkliga siit personaalraamatust ei ilmne - selle kindlakstegemiseks peaks hingeloendites ja meetrikates näpuga järge ajama. On tõenäoline, et kogu seltskonnal on ühised esivanemad, kuvõrd nimede panemise ajal on nad saanud sama perekonnanime.
Katrin H.
LiiaL

sain jälle targemaks!

uut teemat ei hakka tegema, kuid küsiks targematelt, kas siit saagast EAA.3585.1.98:5Vilkise perekonna alt oskaks keegi välja lugeda Villem Vilkise naise Juuli perekonna/isa nime, sünd 1886. Ja kas Linda 1914 on Villemi ja Juuli tütar? :shock: loen vist nii välja, kuid see, et Heinrichil veel üks õde oleks olnud, tuleb küll suure uudisena!

Ette tänades,
Liia
Katsa

Seal ei ole kirjas Juuli isa- või perekonnanime. Seal on, et Juuli on Villemi naine - ж(ена) Виллема. Ja on tõepoolest tütar Linda. Kui tema olemasolust praeguse ajani teadmist pole säilinud, siis võib-olla ta suri varakult? Tasub ehk uurida, mis temast sai.
Katrin H.
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”