Inimesed Pihkva oblastis-kes tunneb?

Soovite tuvastada isikuid, kohti, aega vms. Viited pildialbumitele.
Vasta
ivi.suurekivi
Status: Eemal

Inimesed Pihkva oblastis-kes tunneb?

Postitus Postitas ivi.suurekivi »

On vana pilt, mis on tehtud 1920-ndate paiku arvatavasti Pihkva obl. Strugo-Krasneiski rajoonis. Tunnen vaid keskel kahte pikemat heledas riietuses neidu. Salme Vendik on mu vanaema ja teine tema abikaasa õde. Kes on ülejäänud inimesed ja kus-millal on pilt tehtud? Kas keegi oskaks midagi juurde lisada.
http://album.ee/node/18359387/50145687
Assar
Kontakt:

Postitus Postitas Assar »

Ei tunne inimesi, kuid teeksin mõned tähelepanekud.

* inimesed on pidulikult rõivastatud - pildistati muidugi ja seda igapäev ei juhtunud. Ilmselt oli pildistamiseks mingi põhjus.

*Inimesed on kõik üsna ühes vanuses. Pigem nooremad kui pillimees välja arvata. Pakuksin, et tegemist võib olla mõne klassipildiga või leerilennuga. Pigem kahtlustaks viimast, sest poistel on kõigil lipsud ees. Leer oli ikka tähtsam ettevõtmine kui külakoolis käimine.

Aga see oli lihtsalt mõttelend
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Andrus A

Postitus Postitas Andrus A »

Ajan püsti oma hüpoteesid :)

Leeritamisega mina pilti väga siduda ei julgeks. 20ndatel oli pildistamine üsna ametlik ja erakordne tegevus ning leeritamise puhul võiks eeldada rohkem sellele sündmusele viitavaid detaile nagu näiteks tüdrukutel valged kleidid (ja miks ka mitte valged leerikindad). Ühel neiul paistab olevat kaelas kaelakee, mis välistab leeripidu veelgi enam (see ju edevuse tipp). Ma kahtlen veel selleski, kas kõik lapsed pildil ikka leeriküpsed on (poiss esimeses reas vasakult kolmas ja tüdruk kolmandas reas vasakult teine).
Pigem on pildil ikkagi kooli lõpetamine (või lihtsalt terve kooli õpilaskond). 20ndatel oli Venemaal algkool 7-klassiline ning kuna enamuse pildil olevate laste ja noorte haridusteed mõjutas ühel või teisel moel revolutsioon, siis võib mõista, miks nende vanused päris ühte ei lange ning ühes koolis sai ühe taseme hariduse korraga mitme vanusegrupi noored. Lapsi ja noori inimesi on pildil kokku 41, mis annab kokku ühe väikese kooli õpilaspere (1-2 õpetajat). Pildi esireas lõõtspilli hoidev meesterahvas on minu arvates õpetaja. Selleks sunnib teda pidama mütsi ees paistev kokard, tema asukoht pildil (küllaltki keskel ehk aukohal) ning tema vanus (niisama peole oleks leitud kindlasti mõni noorem moosekant või paistaks pildil ka vanema generatsiooni pidulisi)
:)
ivi.suurekivi

Tänan! Arvan isegi,et tegu on leeriga. Vanaema haridustee oli lühike, vist 3 klassi, kui õieti mäletan. Aga ma ei oska neid inimesi ka kuhugi kiriku alla sokutada.... Ainult ehk Räpina? Nende elukohtagi täpsemalt ei tea. Sellepärast loodangi selle foorumi ja inimeste peale.
Assar
Kontakt:

Postitus Postitas Assar »

ivi.suurekivi kirjutas:Tänan! Arvan isegi,et tegu on leeriga. Vanaema haridustee oli lühike, vist 3 klassi, kui õieti mäletan. Aga ma ei oska neid inimesi ka kuhugi kiriku alla sokutada.... Ainult ehk Räpina? Nende elukohtagi täpsemalt ei tea. Sellepärast loodangi selle foorumi ja inimeste peale.
Ma küll selle Pihkva kandi geograafias pole tugev, aga miks peaksid Pihkva obl. Strugo-Krasneiski rajooni inimesed Räpina kiriku alla käima. Kus kandis see üldse asub? Eeldan, et 1920 aastal tehtud pilt ei saa olla EW ala. seega Räpinast üsna kaugel. Ilmselt asus ligemal mitmeidki teisi kirkuid.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
ivi.suurekivi

Räpinat pakkusin, sest ema olevat rääkinud seal käimisest. Strugi asub umbes Tartuga samal joonel teisel pool Peipsit ja kaardi pealt vaadates tundub vahe suur. Tegelikult ma ei tea isegi selle asula nime, kus nad elasid. Uurisin kuskil välja pakutud raamatut Eesti asulatest Venemaal, ja tuleb välja, et kirikuga kohti oli mitu. Aga silma jäid ka mitmesugused seltsid ja näiteringid... Nii, et targemaks pole ikka saanud. Vaid uued küsimused.
Vasta

Mine “Vanad fotod”