kadunud sünnimärge

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
indrek.diesel
Status: Eemal

kadunud sünnimärge

Postitus Postitas indrek.diesel »

mul on foto dokumendist nimega perekonnaseisu tunnistus. välja antud emmaste perekonnaseisu ametniku poolt 30 märtsil 1943 ja see dokument on väljavõte emmaste valla perekonnaregistrist 4 köide lehekülg 525.
sääl on kirjas, et järv liisa, neiuna ono (vist, pole päris kindel) sündis emmaste vallas 5 detsember 1885.
asi ilus, vaja saagast sama sündmus üles leida ja saab rida edasi ajada. aga võta näpust. emmaste sünnimeetrika 1867-91 sellist sündmust justkui ei näita. lehekülje nummer on vist 215. vaatasin paar lehte ette-taha ka aga ei suuda märgata liisa sündi.
moblaga muidugi on see saaga vaatamine kole peavalu ka, ühte lehte laeb õige mitu minutit.
kas on usutav, et sünd jäänud registreerimata? ja misasi on see perekonnaregister, mille väljavõtte foto mul on?
aitüma!
Tiiu Høvik

Postitus Postitas Tiiu Høvik »

Kas võib see olla? Leidsin selle metrikaraamatus

Saaga EAA.1238.1.3b:24?766,543,1023,124,0

Tiiu
indrek.diesel

tuhat tänu.
jah paistab natuke sedamoodu küll. ma muude raamatuteni saagas pole veel jõudnudki, ainult sünnimeetrikat siiani tudeerinud.
aga kuidas siis saab olla, et sinna sünd kirja panemata jäetud?
ja kuidas kuupäev niipalju võssa saab olla?
ja see käekiri on muidugi peris kena. pooli asju aru ei saa, a eks üritan veerida.
Tiiu Høvik

Postitus Postitas Tiiu Høvik »

Siin on sünnimetrikas ka

Saaga EAA.1238.1.32:214?91,433,1297,194,0

Kuupäevade "segi" on vist uue ja vana kalendri lugu.

Tiiu
Vello

Postitus Postitas Vello »

Kuupäev on seal kirjas vana kalendri järgi. Uuele kalendrile üleviimiseks tuleb liita 12 päeva ja ongi kuupäev õige
indrek.diesel

toda ma vaatsi ise ka, a miskipärast ei tihand õigeks kirjeks pidada.
küll on ikke kena, et siin nõnna lahked inimesed koos on ja minusugusele õige tee kätte juhatavad. sügav kummardus.
ja see kalendri nihutamine on siiani segane olnd, a nüid puust ja punaseks meetodiga jõudis lõppeks kohale.
tagasihoidlikult küsiks veel, et mis teie arust andruse ja mare perenimi on? ja veel, et mis sääl sünnikoha juures emmaste lisaks kirjas on?
Vello

Postitus Postitas Vello »

Perekonnanimeks on kirjutatud Onno = Ono. Erinevus tuleb tolleaegsest kirjaviisist. Olen kuulnud ka nimekuju Onu. Sünnikohaks on kirjutatud Emmaste Klombi, ilmselt on Klombi talunimi. Eestis oli vana kalender kasutusel kuni 1 veebruarini 1918. Siis lisati vanale kalendrile 13 päeva ja saadi uue kalendri kuupäev 14 veebruar. 19 sajandi kuupäevade ümberarvestamiseks tuleb lisada 12 päeva.
indrek.diesel

aitüma!
jätkan otsinguid
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”