Ega pole muud, kui jälle abi paluda...

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
kristel22
Status: Eemal

Ega pole muud, kui jälle abi paluda...

Postitus Postitas kristel22 »

http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=16 ... d24b579509

Tegu siis Kadri Jaansoniga, palun abi, mis sinna veel kirjutatud.
Assar
Kontakt:

Re: Ega pole muud, kui jälle abi paluda...

Postitus Postitas Assar »

kristel22 kirjutas:http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=16 ... d24b579509

Tegu siis Kadri Jaansoniga, palun abi, mis sinna veel kirjutatud.
Kadri on sündinud 11 VIII 1853 ja ristitud 16 VIII. Sauck. riddalõp
Isa: sulane Peter Jaanson
Ema: Ewa snd. Pödder
Tunnistajad:
1. Liso Jaanson, peremehenaine
2. Liso Sarrapik, teenijatüdruk
3. Jurri Jaanson, sulane
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
eliisabet

Postitus Postitas eliisabet »

Tere,
Kadri Jaanson on sündinud 16. augustil
sünnikoht: Sauck-Riddalõp
vanemad: sulane Peter Jaanson ja tema naine Ewa (sünd. Põdder)
Edasi tulevad ristivanemad, aga nemad sind vist ei huvitagi?
Assar
Kontakt:

eliisabet kirjutas:Tere,
Kadri Jaanson on sündinud 16. augustil
sünnikoht: Sauck-Riddalõp
vanemad: sulane Peter Jaanson ja tema naine Ewa (sünd. Põdder)
Edasi tulevad ristivanemad, aga nemad sind vist ei huvitagi?
Esimene lahter sisaldab sünniaega, teine lahter ristimise aega.
Esimese lahtri sisu (sünniaeg) on elften ehk 11 august
Teine lahter (ristimisaeg) "codem" ehk kordus ülalpool olevast ja seal on kirjas "sechszehnten" 16 august.

See tähendab 16 augustil ei sündinud Kadri, vaid juba ristiti. Vaadake päisest, kui mind ei usu. :wink:
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
kristel22

Nii, nii. Ei, kõik on tore ja ma siin vaikselt ikka kogun andmeid, aga kui juba lahti läks, siis seletan veel ühe probleemi ära. Nimelt ühel kodulehel on keegi teinud mu sugupuu juba ära kuskilt kandist, aga mure selline, et minu vanaisa ema on märgitud valede daatumitega, tähendab, et on veel selline inimene ja on näidatud, et kui tema abiellus, ei saanud nad ühtegi last, kuid neil ju peab olema lapsi, muidu ei saanud ju olla minu vanaisa ja mis siis minust veel rääkida? Saagadest leian ikkagi, et mul nagu oleks õigus. Ega siin vist pole muud teha, kui uurida seda, kes sugupuud tegi ja teha talle parandusettepanek? On kellelgi kokkupuudet olnud sellega, et on valesti märgitud?
Tänan...
Assar
Kontakt:

kristel22 kirjutas:Nii, nii. Ei, kõik on tore ja ma siin vaikselt ikka kogun andmeid, aga kui juba lahti läks, siis seletan veel ühe probleemi ära. Nimelt ühel kodulehel on keegi teinud mu sugupuu juba ära kuskilt kandist, aga mure selline, et minu vanaisa ema on märgitud valede daatumitega, tähendab, et on veel selline inimene ja on näidatud, et kui tema abiellus, ei saanud nad ühtegi last, kuid neil ju peab olema lapsi, muidu ei saanud ju olla minu vanaisa ja mis siis minust veel rääkida? Saagadest leian ikkagi, et mul nagu oleks õigus. Ega siin vist pole muud teha, kui uurida seda, kes sugupuud tegi ja teha talle parandusettepanek? On kellelgi kokkupuudet olnud sellega, et on valesti märgitud?
Tänan...
Siis peab keegi eksinud olema tõesti! Kas see pole see inimene keda teie mõtlesite või on koostajal valesti läinud.

Mis lehts see on siis? Kas seal oli kirjas, et "lapsi pole" või on kirjutamat lihtsalt jäetud. Neid kaasaegsemaid sugulasi ei pruugigi kirjas olla sellistes kohtades. Esiteks infot on raske kätte saada ja andmekaitse seadus seab teatavad piirangud.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
kristel22

Ehk on tõesti sassi aetud, muidu ikka oleksin ummikus. Antud lehekülg on: http://pered.eges-parnu.ee/individual.p ... d_Lasn.ged
ja too naine Lisa Petermann ongi antud naine, keda mina arvan, et on sassi aetud. Loodan, et siiski saan kontakti ja asi saab selgeks.
Assar
Kontakt:

Kas see Johan on sinu vanaisa. Siin mingid lapsed ikka on. Ma arvan, et kui siin vigasid on Tuleks Pärnu osakonna poole pöörduda. Seal vähemalt teatakse, kes asjaga tegeleb.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
kristel22

Vot asi selles, et too Lisa Petewrmann polegi mu sugulane, aga sugupuusse on pandud. On veel üks Lisa, kes mulle ikka rohkem sobiks.
Assar
Kontakt:

kristel22 kirjutas:Vot asi selles, et too Lisa Petermann polegi mu sugulane, aga sugupuusse on pandud. On veel üks Lisa, kes mulle ikka rohkem sobiks.
Ma olen natuke segaduses :?
Kas ma sain õigesti aru, et seal peab olema küll Lisa Petermann, aga sinna on kirja pandud üks teine ka kunagi elanud Lisa Petermann?
kristel22 kirjutas:... , aga mure selline, et minu vanaisa ema on märgitud valede daatumitega, tähendab, et on veel selline inimene ja on näidatud, et kui tema abiellus, ei saanud nad ühtegi last, kuid neil ju peab olema lapsi, muidu ei saanud ju olla minu vanaisa ja mis siis minust veel rääkida?
Enne sain aru, et ainult daatumites on viga. aga tollel Lisal, kelle mina leidsin on kolm last siiski märgitud. Kas ka need lapsed on tolle vale-Lisa omad. Või on lapsed õiged ja ainult Lisad on vahetusse läinud?
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
kristel22

Raske kirjeldada, segane värk. Too "vale" Liisa Petermann on sündinud 1979, minu vanaisa ema aga 1888 1 aprill, Pärnu Elisabeti koguduses kirjas. Aga mis aadressilt Teie leidsite need kolm last? Kuna tal on kolm last, üks väidetavalt surnud väiksena.
kristel22

See perekond ei ole õige, kuigi perekonnas Petermann (võib ka olla, et ta kuskilt mujalt sugulane)

http://pered.eges-parnu.ee/individual.p ... d_Lasn.ged

Aga see peab olema mu perekond, kuigi näitab, et lapsi pole.

http://pered.eges-parnu.ee/individual.p ... a_vald.ged
kristel22

Too "vale" Lisa Petermann sündis 10 aprill 1871 hoopis. Vabandust.
Assar
Kontakt:

kristel22 kirjutas: See perekond ei ole õige, kuigi perekonnas Petermann (võib ka olla, et ta kuskilt mujalt sugulane)

http://pered.eges-parnu.ee/individual.p ... d_Lasn.ged

Aga see peab olema mu perekond, kuigi näitab, et lapsi pole.
Mis puutub sellesse valesse Lisasse, siis teie lingilt, mille siia alles jätsin, valides "direkte Verwandschaft" ehk otsesed sugulased (vabandan, mul on saksakeelne Windows). leian ma sellele naisele meheks Ain Lilles´e
ja lasteks:
Anna, Johann ja Marie-Elisabeth.

Seda, et lapsi pole üldse, ma nagu ei näe kuskil. Hoopis teine tera on, kas kirjutatu on õige või vale vms. Pole teemasse süvenenud, ei oska öelda. Mingid lapsed seal ometi ju on.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
kristel22

Jah, nii see on, aga mina just muretsen selle pärast, et teine Lisa Petermann, kes peaks olema õige, tal pole ühtegi last. Aga just tal peaks olema.
Assar
Kontakt:

kristel22 kirjutas:Jah, nii see on, aga mina just muretsen selle pärast, et teine Lisa Petermann, kes peaks olema õige, tal pole ühtegi last. Aga just tal peaks olema.
Nii, nii!
Tähendab õige Lisa vanemad peaksid olema siis:
Jaan Peetermann (1852) ning Kadri Jaanson - mitte Tõnnis Peetermann (1840) ja Ann Bester!?

Ning õige Liso lapsed on õiged, aga lisatud Vale-Liso lasteks?

Kas niimoodi?

Külasta lehte
http://pered.eges-parnu.ee/
Sealt leiad kontakti, kuhu pöörduda kui on andmebaasis vigu või soovid täiendusi teha. 8)
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
kristel22

Tänan, uurin kindlasti asja...
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”