Elukoht...

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
kristel22
Status: Eemal

Elukoht...

Postitus Postitas kristel22 »

Kuidas oleks võimalik seda välja uurida, kust inimene täpsemalt on sündinud? Kirikukroonikatest leidsin ligikaude sünnikoha ja ema oskaks mind viia kah sinna. Aga kuidas uurida, kas ka paberite järgi seal minu sugulased on elanud?
Katsa

Postitus Postitas Katsa »

Hingeloendid abiks. Neis on kirja pandud inimesed talude kaupa - kes loendamise hetkel ühes või teises talus elas.
Katrin H.
siirite

Postitus Postitas siirite »

Olen kuulnud arvamust, et hingeloendis võib olla ka fiktiivne elukoht. Et inimene oli seal hingekirjas, aga tegelikult elas ja töötas hoopis mujal. Mulle on jäänud mulje, et kõigisse andmetesse tuleb suhtuda paindlikult ja et miski ei ole absoluutne. Kõik sõltub andmete kirjapanijast.

Siiri
Assar
Kontakt:

Postitus Postitas Assar »

siirite kirjutas:Olen kuulnud arvamust, et hingeloendis võib olla ka fiktiivne elukoht. Et inimene oli seal hingekirjas, aga tegelikult elas ja töötas hoopis mujal. Mulle on jäänud mulje, et kõigisse andmetesse tuleb suhtuda paindlikult ja et miski ei ole absoluutne. Kõik sõltub andmete kirjapanijast.
Fiktiivne elukoht võib olla mistahes andmetes. Näiteks mina jääksin vastamisega hätta kui keegi tahab teada minu tegelikku elukohta. Kas see on koht, kus ma töötamise ajal elan ja suurema aja oma ajast veedan kui tööl käimise aeg kaasa arvata. Või koht, mis on päris OMA kodu, kuhu ma kahjuks nii harva satun :cry: :cry:

Nii, et paindlikus üle kõige!
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Uku.Velbri
Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.

Re: Elukoht...

Postitus Postitas Uku.Velbri »

kristel22 kirjutas:Kuidas oleks võimalik seda välja uurida, kust inimene täpsemalt on sündinud? Kirikukroonikatest leidsin ligikaude sünnikoha ja ema oskaks mind viia kah sinna. Aga kuidas uurida, kas ka paberite järgi seal minu sugulased on elanud?
Kui vaja leida tare nime, kus sünd juhtunud, siis pakun, et noolemäng Eesti kaardi pihta annab ka täpsema vastuse, kui Hingeloendid. Minu kogemuste najal pakuks ikka sünnikannete uurimist. Minu jälitamised paljudest erinevatest kirikkirjadest lubavad oletusi tuua, et isa kohavahetus ka lapse sünnikandes seisab. Kui ma tean, et isa uue koha saanud, olen laste sünnikannete järgi selle aasta-pooleteise täpsusega dateerinud. See võib paikkonniti ka erineda.
Hingeloendid olid paberi peale saadud hoopis kiriku ja kohaliku vajaduse vastases mõttes, ehk siis meesterahvaste pearaha väljamõistmiseks ja nende korrektsus jätab soovida kõikides minu poolt "inspekteeritud" raamatutes.
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”