uurin freirikute sugupuud, eestistatud vaarik 1936/1937
-
marina.minajev
- Status: Eemal
uurin freirikute sugupuud, eestistatud vaarik 1936/1937
Tere!
üritan koostada Freirikute sugupuud, 1936/1937 eestistati ja uus nimi Vaarik. Tean ainult vanavanaisa nime- Aleksander (Freirik) Vaarik, sündis Kärus, tean ka, et tal oli veel 8 õde-venda, tean nendest ainult ühte õde Anna-Marie (neiupõlvenimi freirik) Sandberg sünd. 1884? ja ühte venda Rudolf või Ruudi Vaarik. äkki on keegi uurinud, või on kellegil mingeid andmeid. piirkond kus nad elasid võib olla Salla, Torma, Laiuse, Käru.
ette tänades, Marina
üritan koostada Freirikute sugupuud, 1936/1937 eestistati ja uus nimi Vaarik. Tean ainult vanavanaisa nime- Aleksander (Freirik) Vaarik, sündis Kärus, tean ka, et tal oli veel 8 õde-venda, tean nendest ainult ühte õde Anna-Marie (neiupõlvenimi freirik) Sandberg sünd. 1884? ja ühte venda Rudolf või Ruudi Vaarik. äkki on keegi uurinud, või on kellegil mingeid andmeid. piirkond kus nad elasid võib olla Salla, Torma, Laiuse, Käru.
ette tänades, Marina
ALGAJA
-
Assar
- Kontakt:
Onomastika. net näitab ka, et Freirik nimi on Vaarikuks muutunud kaks korda mõlemad Salla vallas. Nimekuju Freirik ja Freirick sama andmebaasi järgi (www.history.ee/ono) on nimi, mida on pandud vaid ühes kohas Eestimaal, seega kõik peaksid justkui sugulased olema, kes seda nime kannavad. See koht on Simuna kihelkond Venevere vald. Kas see piirkond sobib, kui jah, siis peaks andmeid leidma Simuna koguduse alt. Käru seostub mulle endale ühe asulaga Tallinn - Viljandi raudteel. Kas võib olla, et su esivanemad rändasid välja (see Käru peaks vist Türi kihelkonda Järvamaal jääma) või on veel kuskil mujal mõni sama nimega koht. Torma ja Laiuse asuvad ka juba mõnevõrra erinevates kantides. See teeb aitamise raskemaks. Kas sa selle Aleksandri sünniaega ja kohta täpselt ei tea.marina.minajev kirjutas:Tere!
ette tänades, Marina
Assar Järvekülg
Ikka Simuna kihelkonna alla
peaks kogu eelnev lugu jääma. Tean, et Vaariku- nimelised elasid Käru külas veel ka 1980-ndatel. Minu teada on nooremat põlvkonda ka Väike-Maarjas elanud. Praegu ei oska täpselt öelda. Võib-olla oskab kasutaja Meelis Pohlak täpsustada
Edu!
Mae Mitt
Edu!
Mae Mitt
-
marina.minajev
Aleksandri sünniaasta on 1894 ja sünnikohaks teadis vanaema öelda Käru. olen püüdnud lugeda neid kirikuraamatid netis aga midagi eriti pole leidnud. Kas näiteks simunas kirikus kohapeal ka on mingeid raamatudi, kust võiks andmeid leida või on kõik ainult arhiivides, tean et simuna kalmistule on maetud kindlasti üks selle Aleksandri vendadest.
ALGAJA
-
Assar
- Kontakt:
Jah! vaatasin, et Simuna meetrikate viimane aasta on 1891 seega 1894 peak olema Tallinnas Siseminni rahvastiku toimingute osakonnas. Vaata ...
http://www.siseministeerium.ee/11383
Personaalraamatud on veel varasemast ajast, nii et need võib hilisemaks praegu jätta. Aga toda osakonda kiidan küll. Igati mõistvad inimesed ja meeldiv suhtlemine. Kui ka puusse paneb ja neil andmeid pole soovitavad mõnda teist kohta. Nii, et võtke sealt kellegagi ühendust ja kui juba tolle aleksandri vanemaid teate on internetist juba paljugi huvipakkuvat leida.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
http://www.siseministeerium.ee/11383
Personaalraamatud on veel varasemast ajast, nii et need võib hilisemaks praegu jätta. Aga toda osakonda kiidan küll. Igati mõistvad inimesed ja meeldiv suhtlemine. Kui ka puusse paneb ja neil andmeid pole soovitavad mõnda teist kohta. Nii, et võtke sealt kellegagi ühendust ja kui juba tolle aleksandri vanemaid teate on internetist juba paljugi huvipakkuvat leida.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
-
marina.minajev
küsimus veel selline, tean,et Freirik eestistati kahel korral
Vaarikuks, 1937 laiusel ja 1936 sallas. Kust võiks leida andmeid eestistamise kohta, ehk siis kes täpselt eestistati ja seal peaksid olema ju kirjas ka vanemad, kas sealt samast siseministeeriumist äkki, kelle poole seal võiks pöörduda, lugesin netist, et nad genealoogiaga ei taha väga tegeleda.
tänud, Marina
Vaarikuks, 1937 laiusel ja 1936 sallas. Kust võiks leida andmeid eestistamise kohta, ehk siis kes täpselt eestistati ja seal peaksid olema ju kirjas ka vanemad, kas sealt samast siseministeeriumist äkki, kelle poole seal võiks pöörduda, lugesin netist, et nad genealoogiaga ei taha väga tegeleda.
tänud, Marina
ALGAJA
-
Assar
- Kontakt:
Selleks soovitan minna kusagile suuremasse raamatukogusse, aga enne vaadata sealt samast leheküljeltmarina.minajev kirjutas:küsimus veel selline, tean,et Freirik eestistati kahel korral
tänud, Marina
www.history.ee/ono
on muutmise kuupäev, see tuleks meelde jätta. Raamatukogust küsida vanu Eesti Riigiteataja LISA´t kus see kuupäev sees on (Tavaliselt on need raamatuteks köidetud). Seal on omavalitsuste kaupa kõik nimedemuutmised kirjas - kõik, kes sel kuupäeval selles piirkonnas nime muutsid. Tartu Ülikooli Raamatukogus on need kindlasti olemas ilmselt ka Tallinnas akadeemilises ja Rahvusraamatukogus - vähemalt võiks olla (pole isiklikult kurssis). Võib olla ka mujal.
Kirjas on seal paraku ainult need, kelle nimi muutus. Pole nende vanemaid, päritolu, sünniaegu jms. Mis puutub rahvastiku toimingu osakonda. siis võid sinna päringu saata konkreetse küsimusega a la "kes on Aleksandri, *1894 Kärul, isa?" vms. Suguvõsa uurimisega nad ei tegele. Aga selle teadmisest ju piisaks, et ülejäänud küsimustele Saagast ise vastus leida.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
-
marina.minajev
-
marina.minajev
olen jälle ummikus. käisin simuna kirikuraamatuid uurimas. otsisin Aleksander Freirik vanemate andmeid, tean, et tal oli vanaema jutu järgi ka vend keda kutsuti ruudi ehk siis rudolf, kirikuraamatust leidsin rudolfi isana ühest kohast kaarli ja teisest kohast jälle karli. lisaks sellele tuli mulle täna siseministeeriumist vastus, et Aleksander Freirik s. 29.05.1894 Kärus isa oli Karel Freirick. Kas võib olla, et tegelikult on need kaarel, karl ja karel üks ja seesama inimene või olen ma tõesti täitsa tupikus. Samuti on nimekuju Freirick ja Freirik-eeldan,et tegemist on sama nimega. Leidsin kirikuraamatust ka oma vanaonu sünniaja ja seal oli isana märgitud aleksander Freirik. kas keegi oskab seda pundart natukenegi harutada. tänud
Marina
Marina
ALGAJA
-
Assar
- Kontakt:
Tegelikult reeglina seal probleemi polegi Karl, Karel, Kaarl, Kaarel, Carl,Karls jne. on ikkagi seesama inimene. Kirja võidi seda panna erinevalt. see sõltus juba kuidas keegi kuulis ja kirja pani. Selliste asjadega on mõtekas ruttu harjuda, sest varsti ilmuvad välja Jürrid, Marrid, Tönnod, Jaack, Jahnid jms.marina.minajev kirjutas:olen jälle ummikus. käisin simuna kirikuraamatuid uurimas. otsisin Aleksander Freirik vanemate andmeid, tean, et tal oli vanaema jutu järgi ka vend keda kutsuti ruudi ehk siis rudolf, kirikuraamatust leidsin rudolfi isana ühest kohast kaarli ja teisest kohast jälle karli. lisaks sellele tuli mulle täna siseministeeriumist vastus, et Aleksander Freirik s. 29.05.1894 Kärus isa oli Karel Freirick. Kas võib olla, et tegelikult on need kaarel, karl ja karel üks ja seesama inimene või olen ma tõesti täitsa tupikus. Samuti on nimekuju Freirick ja Freirik-eeldan,et tegemist on sama nimega. Leidsin kirikuraamatust ka oma vanaonu sünniaja ja seal oli isana märgitud aleksander Freirik. kas keegi oskab seda pundart natukenegi harutada. tänud
Marina
Samuti on olnud reegel, et kuna eesti keeles C puudub, siis kipub ta nimedest kaduma või asenduma, mida aeg edasi seda enam. Suguvõsa mõttes või kirjutada Freirik ja Freirick vahele =
Minu arvestuse järgi kui sinu vanavanaisa oli Aleksander, siis tema poeg peakski olema ju sinu vanaonu või vanaisa. Või ma eksin?
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
-
marina.minajev
Aleksander Freirik oli tõesti minu vana-vanaisa ja tema tütar on minu vanaema. Kuid kuna Aleksander Freirik suri väga noorelt siis isegi mu vanaema ei mäleta teda eriti, rääkimata veel tema õdedest-vendadest, kelledest ta ei mäleta suurt midagi, kuid kuulu järgi oli Aleksander Freirikul veel mingi 8-9 õde-venda. Mina olen hetkel jõudnud tuvastada neist kolm.
Marina
Marina
ALGAJA
Tere!
Simuna meetrikad 1892-01.07.1926 peaks olema Ajalooarhiivis. AIS annab vähemalt sellise vastuse(EAA:1229.1.143.-146. seega 4 raamatut). Need raamatud on originaalid. 1926 a. alates võib leida raamatud kiriku arhiivist või kantseleist.
Riigiteatajad on Tallinnas Akadeemilises raamatukogus Baltika osakonnas, Riigiarhiivis Maneezi tn, jne. Antud kuupäeval kui toimus eestistamine tõepoolest on ainult nimed kes sai uue nime, tuleks vaadata kuupäevast paar kuud tagasi. Seal on kirjas rohkem andmeid nende inimeste kohta kes hakkavad nime muutma. Paras lappamine aga tasub ära!
Anne
Simuna meetrikad 1892-01.07.1926 peaks olema Ajalooarhiivis. AIS annab vähemalt sellise vastuse(EAA:1229.1.143.-146. seega 4 raamatut). Need raamatud on originaalid. 1926 a. alates võib leida raamatud kiriku arhiivist või kantseleist.
Riigiteatajad on Tallinnas Akadeemilises raamatukogus Baltika osakonnas, Riigiarhiivis Maneezi tn, jne. Antud kuupäeval kui toimus eestistamine tõepoolest on ainult nimed kes sai uue nime, tuleks vaadata kuupäevast paar kuud tagasi. Seal on kirjas rohkem andmeid nende inimeste kohta kes hakkavad nime muutma. Paras lappamine aga tasub ära!
Anne
Tere, olen ka üks Freirikute suguvõsa liige, kas oleks võimalik teil mulle saata juba valmisolev osa, et ma saaksin seda kuidagi täiendada...
Ja Rudolf Freiriku kohta niipalju, et ta on minu otsene sugulane ja elab Saksamaal, tal on seal 2 tütart, kellest ühel on ka lapsed.
Kahjuks ise ma oma suguvõsast väga kaugele ei tea, mu vanaema oli Helene Freirik, ehk oskate midagi seostada?
Umbes 5a tagasi, käies lastehaiglas, selgus, et mul on otsene nimekaim, kes elab musta/õismäel ja kes on minuga sama vana, nimeks siis Kristjan Freirik, keegi mu sugulastest ei osanud tema kohta midagi öelda, ehk oskate teie?
Ja Rudolf Freiriku kohta niipalju, et ta on minu otsene sugulane ja elab Saksamaal, tal on seal 2 tütart, kellest ühel on ka lapsed.
Kahjuks ise ma oma suguvõsast väga kaugele ei tea, mu vanaema oli Helene Freirik, ehk oskate midagi seostada?
Umbes 5a tagasi, käies lastehaiglas, selgus, et mul on otsene nimekaim, kes elab musta/õismäel ja kes on minuga sama vana, nimeks siis Kristjan Freirik, keegi mu sugulastest ei osanud tema kohta midagi öelda, ehk oskate teie?
Re: uurin freirikute sugupuud, eestistatud vaarik 1936/1937
Tere! Avastasin et uurite freirikute sugupuud, ja teil on infot minu sugulaste kohta. Valve Petuhov oli minu vanatädi. Jagaksin teiega infot, mida mina oman. Minu e-mail on kuri24@hot.ee