Staarid meetrikas

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
ElerinS
Status: Eemal

Staarid meetrikas

Postitus Postitas ElerinS »

Vahel harva tuleb ette, et satun mõne nö kodumaa staari suguvõsa peale, nii ka täna.
Leidsin perekond Kreutswaldi. Kuna alles alustasin Virumaa raamatute uurimist, pole veel leidnud, kas kirjanik Friedrich Reinhold Kreutzwald minu leitud inimestega ka sugulussidemetes oli.
http://kreutzwald.kul.ee/?koht=1

Kas keegi siin foorumis, on ka otseselt mõne ka tänapäeval teada ja tuntud tegelasega sugulusi leidnud?
Mina isiklikult pole, aga vast hea tunne oleks, kui teaks et mõni tähtis nina kuskil kunagi perekonnas olnud. :wink:

http://www.eha.ee/saaga/shortcut.php?sh ... 4.1.240:85
anu.jarv

Postitus Postitas anu.jarv »

Mina olen ka kreutzwalde kohanud, kus seda ei mäleta, aga kindlasti mitte virumaal, sest Virumaad uurinud pole. Rõugest leidsin ühe Taarka, aga karta on, et tegu nimekaimuga.
whosol

Postitus Postitas whosol »

Kreutzwaldi isaliinis esivanemad olid aga hoopis pärit Torma kihelkonnast Ojataga külast:
http://www.maakodu.ee/index.php?page=&g ... ikkel=2835

Endalgi sellest külast esivanemaid, kuid otsest seost Kreutzwaldi esivanematega tuvastanud ei ole.
Anne Kaaber

Postitus Postitas Anne Kaaber »

Mina olen uurinud valdavalt Väike-Maarja asju, leidsin siis ükskord Georg Lurichi sünnisissekande.
Digisisu EAA.1232.1.223:464
Kahjuks pean tunnistama, et tema küll mu sugulane pole. Tema kaugemad juured on vist pisut mujalt ka. Üldse on asjalood kehvad kuulsate sugulastega...
mlauri

Postitus Postitas mlauri »

Näiteks Õ tähe kasutusele võtja Otto Wilhelm Masing Lohusuu meetrikas, vasakpoolsel leheküljel, aasta 1763
Saaga EAA.1265.1.60:70
Muidugi on sama mees olnud Lüganuse ja Viru-Nigula pastoriks, hiljem Äksis.
August Wilhelm Hupel oli Põltsamaal pastoriks ning kes tolleaegseid meetrikaid on lugenud, peab vist minuga nõustuma, et käekiri oli kirjamehel küll väga niru lugeda
ElerinS

Postitus Postitas ElerinS »

need käekirjad on jah sellised vahest, et vihasta siniseks.
Mõni kirikumees on nii ilusti maalinud, samas järgmisel lehel on mõni "katsetaja vend" teinud tähtsast paberist sea songermaa :D
Ega tol ajal vist ei mõeldus, et 200-300 aasta pärast elavad Eestis sellised hullud, kes tahava iga pisi detaili oma vana-vana-vana jne _ isas teada.
Veel vähem osati vist arvata et mõni tubli mees need kirjad kõikidele avalikustab.
Vahest on küll tunne nagu nad kirjutasid neid inimeste nimesi ainult endale
:? Salakiri või midagi

Ja Põltsamaa kirjades tuhlamine - ootan põnevusega, see mul kõik veel ees.
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”