Talukoha ajalugu

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
Ragneke
Status: Eemal

Talukoha ajalugu

Postitus Postitas Ragneke »

Tere!

Olen huvitatud talukoha ajaloo uurimisest. Me oleme sinna tallu sisserännanud ja keegi ei tea eelnevatest perekondadest- omanikest. Nagu ma aru olen saanud jäi küla tühjaks 1940. aastate segastel aegadel ja hiljem on seal elanud juhuinimesed.
Kuidas talu ajalugu uurida? Kui ei tea perenimesid, siis on personaalraamatutest raske infot leida või siiski?

Tean, et konkreetne talu on väga pika ajalooga. Tean konkreetseid andmeid 17. sajandist.

Ette tänades,
Ragne
Viimati muutis Ragneke, Esmaspäev 04. Aprill 2022, 12:32:04, muudetud 1 kord kokku.
Uku.Velbri
Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.

Postitus Postitas Uku.Velbri »

Kui Sa tead, millise kiriku- ja mõisa alla antud talu kuulus ning tead ka talu põlisnime, siis peaks ju Saagast andmete leidmine piis ohv keik olema :roll: . Aga kui hakkama ei saa, toksi andmed siia üles, üritame aidata :wink: .
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.

Uku Velbri kirjutas:Kui Sa tead, millise kiriku- ja mõisa alla antud talu kuulus ning tead ka talu põlisnime, siis peaks ju Saagast andmete leidmine piis ohv keik olema :roll: . Aga kui hakkama ei saa, toksi andmed siia üles, üritame aidata :wink: .
Mulle on see keik üsna suur :D
Viimati muutis Ragneke, Teisipäev 05. August 2008, 19:24:08, muudetud 1 kord kokku.
Andrus A

Postitus Postitas Andrus A »

Mina pakuks kõige kindlamaks mooduseks minna Tartusse Ajalooarhiivi (kui muidugi Eha-sse kaardid enne üles pole pandud) ja tutvuda kõnealuse mõisa kaartidega. Rootsiajal tehti üsna korralikud ja loetavad kaardid ning neisse on märgitud (nii palju, kui ise olen kaarte vaadanud) talude nimed. Kindlasti leiad arhiivist ka hilisemaid kaarte. See oleks kõige kindlam allikas, kust edasi uurida. Mina ise uurisin nii oma maakodu ajalugu ja sain kinnitust faktile, et enne 1921 aastat ei toimunud antud kohas üldse midagi. :)
Samas aga on põnev näha, et paljud talud kannavad juba aastasadu samu nimesid ja asuvad muidugi täpselt samal kohal.
See kaartide teema on üldse väga huvitav ja sunnib mind mõtlema metalliotsija soetamisele :P
Uku.Velbri
Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.

Postitus Postitas Uku.Velbri »

Kuna sai tagajärgedele mõtlemata 8) abi lubatud, siis tuleb ikka mõni vihje leida.
Külma peremehe Kustas Promis(on/en) ja Anna poeg Kareli sünd 1842 (nr.81):
Saaga EAA.3160.1.7:97
Sama Kareli laulatus 1868 (nr 12):
Saaga EAA.3160.1.10:2
Ja veel üks Keilas resideerunud, Külmalt pärit Promis (nr.36):
Saaga EAA.1214.1.172:69
Tegemist peaks olema Laoküla ja Külma kohaga. Aga kiirotsinguga ei saanud neid kuidagi mingi mõisa nimekirja. Äkki tead, millise mõisa alla otsitavad liigitatud olid?
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.

Postitus Postitas Rika Veskis »

Kuna ise elan Keila lähedal,siis soovitan otsida Humala(kahjuks ei tea õiget kirja pilti varasema aja kohta) või Vääna(Faehna)mõisade alt.Tänapäevase nimega on see vist Külmallika või midagi sellist...,ma võin ka eksida.
Viimati muutis Rika Veskis, Esmaspäev 16. Juuni 2008, 20:39:06, muudetud 2 korda kokku.
Ragneke

Aitäh teile!
Viimati muutis Ragneke, Esmaspäev 04. Aprill 2022, 12:32:04, muudetud 1 kord kokku.
Ragneke

Palun pisut abi surmapõhjuse väljaselgitamisel.

Siin lehel: Saaga EAA.3160.1.2:444 Saaga EAA.3160.1.2:444?1667,507,127,72,0
sissekanne nr. 14 (kirjapilt nagu "ledig." vms). Saaga surmapõhjuste alt ei leidnud päris sellesarnast põhjust, kui siis Lähmung (halvatus).
Viimati muutis Ragneke, Esmaspäev 16. Juuni 2008, 16:17:06, muudetud 1 kord kokku.
Riina.Kallas

Postitus Postitas Riina.Kallas »

Surma põhjus on tulbas: "Krankheit oder Todesart". Sõna Ledig on saksa keeles "vallaline". Surma põhjuseks on sarlakid.
Terv.Riina
Ragneke

riina.kallas kirjutas:Surma põhjus on tulbas: "Krankheit oder Todesart". Sõna Ledig on saksa keeles "vallaline". Surma põhjuseks on sarlakid.
Terv.Riina
Oh mind, keeleoskamatut :) Aitäh abi eest!
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”