Tervist.
Ma istun nõutult Viljandi sõjaväeteenistusse kutsutute nimekirja ees ja mu teadmistest tuleb puudus.
Tahaksin näha vähemalt kahte sissekannet. Üks on mu vaarisa Anton Muni Jaani poeg. Ta oli pärit Kärstna vallast, Helme kihelkonnast. Kindlasti osales I Maailmasõjas. Ta tuli ilmale 1878 aastal.
Teine on mu vanaisa Jaan Bachmann Peetri poeg. Tema sündis ja elas Vastemõisa vallas, Suure-Jaani kihelkonnas. Ta teenis aega vene tsaariarmees ja osales nii I Maailmasõjas kui ka hilisemas Vabadussõjas. Ta tuli ilmale 1891 aastal.
Ka nende vendade sissekanded võiksid olla huvitavad, kuid ma lihtsalt ei saa aru põhimõtetest, kuidas siit kindlaid inimesi otsida.
Kirjutamiseni.
Ette tänades Signe Annilo.
SÕJAVÄETEENISTUSSE KUTSUTUTE NIMEKIRJAST ISIKUTE OTSIMINE.
-
Signe.Annilo
- Status: Eemal
SÕJAVÄETEENISTUSSE KUTSUTUTE NIMEKIRJAST ISIKUTE OTSIMINE.
EDDA
Ma uurin Viljandimaalt Vastemõisast pärit Bachmanni ning Lesdorfi peret. Samuti olen huvitatud Kärstna Muni, Õisu ,Laatre ja Karksi Tederi, Karksi Loti, Uue-Kariste ja Abja Sanga perest.
Ma uurin Viljandimaalt Vastemõisast pärit Bachmanni ning Lesdorfi peret. Samuti olen huvitatud Kärstna Muni, Õisu ,Laatre ja Karksi Tederi, Karksi Loti, Uue-Kariste ja Abja Sanga perest.
-
Assar
- Kontakt:
- Status: Eemal
Re: SÕJAVÄETEENISTUSSE KUTSUTUTE NIMEKIRJAST ISIKUTE OTSIMIN
Kui otsid kedagi, kes on Helme kihelkonnas 1878 sündinud, siis on mõtekas eeldada, et tegu oli luterlasega, kui pole teisi andmeid. Otsid välja Helme koguduse meetrikad, sünnid ja vaatad millisesse vahemikku jääb 1878 aasta. Selline on kohe eraldi raamatus. vaata ise. Seal tuleb muidugi lapata, kui täpset sünniaega ei tea.Signe.Annilo kirjutas:Tervist.
Ma istun nõutult Viljandi sõjaväeteenistusse kutsutute nimekirja ees ja mu teadmistest tuleb puudus.
Tahaksin näha vähemalt kahte sissekannet. Üks on mu vaarisa Anton Muni Jaani poeg. Ta oli pärit Kärstna vallast, Helme kihelkonnast. Kindlasti osales I Maailmasõjas. Ta tuli ilmale 1878 aastal.
Teine on mu vanaisa Jaan Bachmann Peetri poeg. Tema sündis ja elas Vastemõisa vallas, Suure-Jaani kihelkonnas. Ta teenis aega vene tsaariarmees ja osales nii I Maailmasõjas kui ka hilisemas Vabadussõjas. Ta tuli ilmale 1891 aastal.
Ka nende vendade sissekanded võiksid olla huvitavad, kuid ma lihtsalt ei saa aru põhimõtetest, kuidas siit kindlaid inimesi otsida.
Kirjutamiseni.
Ette tänades Signe Annilo.
Teist juhtumit tuleks analoogselt Suure-Jaani koguduse alt otsima. Mingit eraldi andmebaasi, et sisestad nime ja leiad omale sobiva inimese pole minu teada tehtud. Iseasi kui ta oli kuulus inimene.
Vabadussõja tegelased langesid hiljem tihti ka küüditamiste ja pol. arret. ohvriks. Seega pole paha mõte seda kontrollidalehelt okupatsioon.ee
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Re: SÕJAVÄETEENISTUSSE KUTSUTUTE NIMEKIRJAST ISIKUTE OTSIMIN
Kutsealuste nimekirjast tuleks otsida aasta ja jaoskonna järgi. Sõjaväeteenistuse kohustus algas 21. aastast. Seega Anton Muni peaks otsima 1899. aastakäigust (võib ka olla 1900, olenevalt sünnipäevast) ning Jaan Bachmanni ca 1912. aastast. Mehed pandi kirja jaoskondade järgi vastavalt sellele, kus valla hingekirjas nad ülesvõtmise ajal kirjas olid. Viljandis on kolm jaoskonda, millisesse jäävad Kärstna ja Vastemõisa ei oska õelda (õnneks pole nimekirjad pikad, võib kõik vastavad aastakäigud läbi vaadata).