1. Milliseid eesnimesid olete märganud, et on iseloomulikud ainult teatud piirkonnale?
2. Millised eesnimed on teie kogemuse järgi n.ö universaalsed, mida on teie esivanemad (või nende naabrid samadel meetrika- vm lehekülgedel) kandnud Eesti eri otstes?
Olen ise alles üsna algaja sugupuu-uurija (sestap olekski huvitav teiste tähelepanekuid ka lugeda), aga mingi arusaamine hakkab juba tekkima. Praegu olen vähe põhjalikumalt kaevunud Viru-Jaagupi kihelkonda ja Hiiumaale, natuke "nuusutanud" ülejäänud Lääne-Virumaad, Pöide, Juuru, Vigala, Rõngu, Vastseliina ja Rõuge kihelkondi. Ja selle põhjal tundub, et:
1. Aet oleks justkui puhas Hiiumaa nimi? Ja seal pole kohanud ühtki Mari, vaid ohtralt Maresid, Andreseid pole, on Andrused. Kersti (vähem ka Kirsti) on paljude mu Hiiumaa-esiemade nimi. Ingel muidugi saarte nimi. Madlisid on Saaremaa esiemade seas palju, Hiiumaal vähem, mandril üksikud. Üks huvitav Hiiumaal kohatud nimi, millest siin eraldi teemagi tegin, on Proos.
N.ö Liivimaa pool alles ootab mu tähelepanu (siin on mu laste isapoolsed juured, ise olen uustulnuk, kes otsustanud ise oma juured Võrumaa mulda ajada
2. Jaan, Jaak, Jüri, Toomas, Tõnis, Ann, Liso on vist ainsad, mis praegu mälu - ja põgusalt ka pabereid - sirvides saaksin oma sugupuu põhjal n.ö üle-eestilisteks tituleerida. Marit ja Maret ma üheks ei loeks.