Kustas ja Ida Einselni saatus
Re: Kustas ja Ida Einselni saatus
4. Küsimuse juurde,et kas keegi on otsinud 1914-1916 teadmata kadunute kaustatest või keegi oskab keegi paremat kohta soovitada otsimiseks 1.masilmasõja teadmata kadunute kohta.Ma väga tahaks teada,et kus teda kõige viimati nähti ning mis kuupäev see oli ja aasta. Ma oleksin väga tänulik kui keegi leiab midagi Kustas Einselni kadumise kohta.
On keegi midagi leidnud ?
Mina pole ka ausalt öeldes otsinud.
Tegelt peaks need nimekirjad kuidagi masinloetavaks tegema, oleks hulgim kasu.
Tegelt peaks need nimekirjad kuidagi masinloetavaks tegema, oleks hulgim kasu.
Millistest nimekirjadest jutt käib,mis tähendavad masinloedtavaks pole kuulnud sellist asja ennem . Ma ainult tahaks teada,millal Kustas kadunuks jäi rohkem ei tahaks midagi. Seal book aadressilt on väga raske otsida. Peaks rahvusarhiivi uurima seal kergemini leidatavad asjad.Eriti ei usu,et ta vene poolel võitles aga ei tea ka. Jätkaks selle teie andud aadressi kõrvale. Ei oska väga hästi seda vene keelt.
Kas kuskil on mingeid nimekirje, kes jäid 1.maailnasõjas teadmata kadunuks ? Äkki Kustase perekonnale maksti mingit toetust ka sest ta ema suri noorelt. Talul ei läinud hästi.Ei olnud väga,kes perenaise töösi teeks aga see ainult üks mõte,et maksti midagi.
Kuidas saab vaatada Ristirahva Pühapäevalehte,mul millegipärast ei lase vaatada. Võib olla vaataks keegi ise 1914 august - 1916. aasta omasi, kas seal leidub mingit infot Kustase kohta.
Saan nüüd vaatada see käib teistmoodi ka tööle.
Kas see tähendab juunorit sest isa nimi ka Kustas või on see sõjaväemärge ?
http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=12 ... a91208c0e5
Kas on siin märkme all on abielu või midagi kus võiks selle leida ?
http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=12 ... 3710580e90
http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=12 ... a91208c0e5
Kas on siin märkme all on abielu või midagi kus võiks selle leida ?
http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=12 ... 3710580e90
Seal oleks nagu viide sellele, et tegemist on kaksikuga (zw.), ent sünnimeetrikast nii küll välja ei loe Saaga EAA.1243.1.190:17?379,1022,579,147,0. Muud tõlgendust ei oska nagu anda.
Märkus viitab II personaalraamatu lehelkülg 275-le ja käib Ernst Mägi naise Maria Lauberti kohta, kes on kirjas siin: Saaga EAA.1243.1.212:283?640,726,407,70,0
Märkus viitab II personaalraamatu lehelkülg 275-le ja käib Ernst Mägi naise Maria Lauberti kohta, kes on kirjas siin: Saaga EAA.1243.1.212:283?640,726,407,70,0
Katrin H.
1.Ei kaksik ta küll ei ole ma vähemalt pole näinud ühtegi märget,et keegi oleks Kustasega samal päeval sündinud. Kas ta juunorit ei või tähendada. Isa nimi ka Kustas või on see märge sõjaväes olemise kohta.
2.Ma tahtsin seda teada mis seal Ida-Lilli taga on kirjas cf II 275 aga selline märge on ka jah Maria taga aga niimoodi II 275. Mind huvitaks mis Ida-Lilli taga tähendab.
2.Ma tahtsin seda teada mis seal Ida-Lilli taga on kirjas cf II 275 aga selline märge on ka jah Maria taga aga niimoodi II 275. Mind huvitaks mis Ida-Lilli taga tähendab.
Kas see märge zm või zil ei või olla aga miks need siis vene keeles on need märgemed ?
Kas kusagil on sellist andmebaasi või lehekülge, kus on kirjas I maailmasõja teadmata kadunud.?
1. Sellel pastori ja ka üleülediselt ei olnud kombeks sõna juunior kirjapanemine. Ja see lühend ei näe ka sedamoodi välja. Märkuse asukoht (sünniandmete juures) lubab arvata, et see ei käi ka sõjaväes viibimise kohta. Sedalaadi märkused pandi kirja tahapoole. Stiilinäide kaksikute kohta käivast märkusest on näiteks siin: Saaga EAA.1243.1.211:140?917,1908,95,129,0 - üsna sarnane kirjapilt, eksole? Võib-olla sündis mõni vanima poja Aleksandri lastest kaksikuna ja see märkus käib nende kohta? Need lapsed on sinna vahele kirjutatud. Kuigi pigem tundub Kustase kohta käivat.
2. See märkus ei käi Ida Lilli kohta, märkus tähendab "vaata personaalraamat II, lk 275" - ja kui viidatud kohta vaadata, siis seal on Maria. Nagu allpoolgi kirjas.
Millised märkmed on vene keeles? Ma ei leia neil lehekülgedel ühtki venekeelset märget.
2. See märkus ei käi Ida Lilli kohta, märkus tähendab "vaata personaalraamat II, lk 275" - ja kui viidatud kohta vaadata, siis seal on Maria. Nagu allpoolgi kirjas.
Millised märkmed on vene keeles? Ma ei leia neil lehekülgedel ühtki venekeelset märget.
Katrin H.
Vene keele tähtedes paistis nagu see lühend olevat aga järelikult ei ole. Ei Aleksandri lastest küll keegi kaksik ei olnud. Aleksander oli mu vanavanaisa ja ta poeg Lembit oli mu vanaisa. Aleksandri õde Anna- Marie ja üks surnult poiss oli küll märtsis sündinud ega ometi need kaksikud ei olnud. Poiss oli 1.märts 1889 ja Anna-Marie vana kalendri järgi 2.märts 1889 võib olla olid need kaksikud. Lingi lisan hiljem kus olid nad kirjas. Kas te olete Kustase sõjaväe tegutsemise kohta ka midagi otsinud.
Siin oleks nagu kirjas see sama märge aga äkki kirikuõpetaja eksis kirjutas kogemata Kustase kohapeale selle märgme
http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=12 ... 2381da508d
Kustase kohta saate lugeda eespoolt. Nüüd ainult oleks vaja teada millal ta täpselt kaduma jäi.Ma pole siiamaani ühtegi märget leidnud ega ei oska otsida ka kuskilt enam.
http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=12 ... 2381da508d
Kustase kohta saate lugeda eespoolt. Nüüd ainult oleks vaja teada millal ta täpselt kaduma jäi.Ma pole siiamaani ühtegi märget leidnud ega ei oska otsida ka kuskilt enam.
Millal see väikevend seal eelmisel lingil suri kas 1 või 2.märtsil 1889 ? Kas Anna-Marie sündis ka 1.märtsil ning kas nad olid kaksikud ?. Kas keegi on otsinud Kustase teadmata kadumise kuupäeva ja aastat kui on võimalik seda kindlaks teha. Seda ma ka ei tea veel kas ta võitles vene poolel või kelle poolel eestlased võitlesid 1 maailmasõja ajal. Seda tean ainult,et sai natuke üle kuu olla abielus ning siis mobiliseeriti 1.järgu maakaitseväelaseks.
-
turvamees
- Status: Eemal
Kui ma ei eksi südaööselRiire kirjutas:Väga võimalik,et võib olla 166 cm pikk aga palju siis see rinnaümbermõõt on sul arvutus olemas aga mis vastus on ?
l
Pikkus:
2 arssinat 2x71,12 = 142,24 cm
sinna juurde 5/4 verssokit 5x4,45 = 22,25 cm
4x4,45/8 = 2,225
Kokku pikkus 142,24 + 22,25+2,225= 168 cm
Rinnaümbermõõt:
19 x4,45 = 84,55 cm
6x4,45/8 = 3,3375 cm
Kokku rinnaümbermõõt 84,55 + 3,3375 = 87 cm
Tänud ! Kustas kohta ootan infot Siseministeerium rahvastiku toimingute osakonnnast. Sõjamuuseumist kahjuks ei saanud midagi.
Ei tea ka kas jõudis vabadussõtta ka või ei jõudnud. Või jäi juba teadmata kadunuks 1.maailmasõjas.
Ei tea ka kas jõudis vabadussõtta ka või ei jõudnud. Või jäi juba teadmata kadunuks 1.maailmasõjas.