Seosed Saaremaaga

Andrus A
Postitusi: 393
Liitunud: Pühapäev 26. November 2006, 21:49:11
Asukoht: Tallinn
Status: Eemal

Postitus Postitas Andrus A »

Ei ole hetkel mahti täpsemalt kontrollida, kuid pakuks isaliini järgmiselt...
Frido Annis (1854-...)
Mihkel Annis (1809-...)
Hindrich Annis (1770-...)
Perni Mait (...-...)

Perekonnanimi Annis on tulnud arvatavasti küla nimest, mis asub ca 1,5 km kaugusel Randvere mõistast (Kaarma vald). Nimetus Perni pärineb jällegi küla Pärni nimetusest, mis asub Annisest ca 500m kaugusel. Hakjala asub küll mõlemast külast üpris eemal.
Avo.Kiisk
Postitusi: 70
Liitunud: Neljapäev 22. September 2005, 19:16:09
Asukoht: Läänemaa
Status: Eemal

Postitus Postitas Avo.Kiisk »

Andrus A kirjutas:Ma nüüd ei saagi aru, mida vanahärra soovib. Kas selgitada välja oma esivanemad ja päritolu või saada "tagasi" talu, mis kuulus tema vaarisale?!? Mis ajal see talu siis ripakile jäi, et vanahärra seda nüüd tagasi tahab? Äkki peaks vanahärrale selgitama, et eelmise sajandi esimeses kolmandis hüljatud või võõrandatud talu ei ole võimalik enam tagasi saada!
Kas need omandi- ja maareformid ei ole lõpule viidud kõik? Ma kah avastasin esivanemate uurimise käigus, et enne nõukogude baaside rajamist Sõrves, oli mu vanaonul 40 ha talu sealkandis. Aga see avastus tuli 10 a liiga hilja :) Rong läks juba baaside all olnud maade tagasiküsijatele 90-ndate keskel. Mis läind see läind, kuigi ilus mõelda, mis oleks võinud olla, kui oleks õigel ajal "tark" olnud :)
Andrus A
Postitusi: 393
Liitunud: Pühapäev 26. November 2006, 21:49:11
Asukoht: Tallinn
Status: Eemal

Postitus Postitas Andrus A »

Avo.Kiisk kirjutas: Kas need omandi- ja maareformid ei ole lõpule viidud kõik? Ma kah avastasin esivanemate uurimise käigus, et enne nõukogude baaside rajamist Sõrves, oli mu vanaonul 40 ha talu sealkandis. Aga see avastus tuli 10 a liiga hilja :) Rong läks juba baaside all olnud maade tagasiküsijatele 90-ndate keskel. Mis läind see läind, kuigi ilus mõelda, mis oleks võinud olla, kui oleks õigel ajal "tark" olnud :)
Ei tahaks küll kurta, kuid meie suguvõsa jäi oma lolluse läbi ilma samuti üsna prisketest valdustest Saaremaal. Keegi "tark" andis 90ndate alguses nõu maadest loobuda, sest maamaksud pidavat tulema üüratud. Nüüdseks on teada, et need maad erastas sama "tark" nõuandja. Kuna ise ma siis selliste asjade vastu veel huvi ei tundnud, siis tagantjärele kraaksumine ka ei aita.
Avo.Kiisk
Postitusi: 70
Liitunud: Neljapäev 22. September 2005, 19:16:09
Asukoht: Läänemaa
Status: Eemal

Postitus Postitas Avo.Kiisk »

Andrus A kirjutas:Keegi "tark" andis 90ndate alguses nõu maadest loobuda, sest maamaksud pidavat tulema üüratud.
Üks mu Tallinna sõber on sarnast juttu rääkinud. Jama igatahes :)
Argo.
Postitusi: 8
Liitunud: Teisipäev 26. Veebruar 2008, 16:18:02
Kontakt:
Status: Eemal

lahtised otsad

Postitus Postitas Argo. »

olen ka natuke kaevanud juurte kallal.

Muhust: Tagaküla,Tuul,Tarvis,Suurtee,Auväärt
naise poolsed: Torgust Martinfielt
Leisi: Tamm

Kuid suurim probleem on leida minu vanaisa (Koppel) vanemaid ja sugulasi. Naise võttis küll Muhust aga vist ise polnud sealt pärit kuna muhus Koppeleid eriti pole.
Nii,et kes oskaks kokku viia kust edasi kaevata.
MartV
Postitusi: 169
Liitunud: Neljapäev 13. Juuli 2006, 13:35:07
Status: Eemal

Postitus Postitas MartV »

Kuid suurim probleem on leida minu vanaisa (Koppel) vanemaid ja sugulasi. Naise võttis küll Muhust aga vist ise polnud sealt pärit kuna muhus Koppeleid eriti pole.
Nii,et kes oskaks kokku viia kust edasi kaevata
Keeruline juhus. Onomastika.net andmetel on seda nime pandud pea igas Saaremaa kihelkonnas ning kihelkonnasiseselt tihtipeale veel mitmes vallas. Minu andmebaasis on sugulastena olemas Valjala khk Vanalõve, Uuelõve ja Sakla ning Kärla khk Randvere Koppelid. Kui saadaksid kõik olemasolevad andmed oma vanaisa kohta, siis võin ju igaks juhuks kontrollida, ehkki suurt lootust ei anna.

parimat,
Mart Varvas
Leif66
Postitusi: 61
Liitunud: Teisipäev 12. Veebruar 2008, 21:03:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:
Status: Eemal

Postitus Postitas Leif66 »

Tere ,

uurin , õieti alustasin oma isapoolse suguvõsa uurimist.
Perekonnanimeks on Välling. Karja kihelkond .

1811 Hingeloendi järgi olid nad Welja(Välja) talus Ratjali külas ,Koikülli mõisas ,Karja kihelkonnas.

Kahjuks puuduvad "Koikülli" mõisa (Ratjali küla) kohta andmed 1795 ja 1782 a. hingeloenduse kohta Saagas. Ma ei tea kas need hingeloendid on üldse olemas või pole neid üles pandud.

Osa peresid (5) sealt Ratjal-i külast loendati hoopis Valjala kihelkonnas Jõõri Mõisas 1782 ja 1795. Miks ei loendatud ülejäänud peresid jääb mulle selgusetuks .


1826 Hingeloendi järgi sai Wälja talus üks pere nimeks Välling , teine pere
aga nime Wassikas . Pole veel aru saanud kas nad olid omavahel sugulased või mis neid omavahel sidus ...

Olen alles algaja , kuid proovin ennast kõige sellega kurssi viija.

Andres Välling
Põnev on teada oma juuri ... elu minevikuta on elu ilma tulevikuta .
Leena
Postitusi: 30
Liitunud: Pühapäev 10. September 2006, 17:53:09
Status: Eemal

Postitus Postitas Leena »

Minu esivanemad Saaremaalt:

Sauvere-Kärla kandist - Tamm, Lember
Valjala (jööri küla)-Sagariste küla kandist - Sepp, Süld
Ivar
Postitusi: 24
Liitunud: Kolmapäev 25. Oktoober 2006, 10:43:10
Asukoht: Tallinn
Status: Eemal

OS: USA diplomaat Helene Tuling otsib Saaremaalt oma juuri

Postitus Postitas Ivar »

Teema arhiivi üks artikkel Oma Saarest:

USA diplomaat Helene Tuling otsib Saaremaalt oma juuri
Autor: Sergo Selder
Teisipäev, 21. oktoober 2008
http://www.omasaar.ee/index.php?content ... 9721&sec=1

Hiljuti käis Saaremaale pilku peale heitmas Ameerika Ühendriikide saatkonna kultuuri ja pressi aseatašee Helene Tuling, ameeriklanna, kelle vanaisa oli saarlane. Nüüd otsib diplomaat võimalusi tuua Saaremaale esinema erinevaid USA artiste.

Helene Tuling on Eestis töötanud kuus kuud ning ees on veel poolteist aastat. Eestis on ta varem käinud vaid korra 1995. aastal, kuid siis ta Saaremaale ei jõudnud. Nüüdki sattus naine siia eeskätt töö kaudu, kus antakse töötajatele võimalus mõne maakonnaga suhteid arendada.

Eesmärgiks on nii piirkonda tundma õppida kui ka Ameerikat tutvustada, milleks kohtutakse maakonna juhtide, erinevate institutsioonide inimeste, ettevõtjate, õpetajate ja teistega.

“Kui sa elad ühes riigis, siis on tähtis aru saada mitte ainult sellest, mis toimub pealinnas, vaid rääkida inimestega, kes elavad mujal, rääkida õpilaste ja õpetajatega, kohalikega. Näiteks käisin Kuressaare ametikoolis, kus ma vestlesin kolme klassiga. See ei olnud presentatsioon, vaid võimalus vestelda inglise keeles, kuulata, kuidas keel kõlab päris elus, mitte televiisoris,” tõi ta näite.

Õpilastega räägiti elust USA-s ning Eestis. Tulingule jättis sügava mulje, kui hästi nad inglise keelt oskasid, kui hästi end väljendasid.

Head esmamuljed

Esmakordne Saaremaa-reis jättis diplomaadile väga positiivse mulje, seepärast kavatseb ta siia tulla edaspidi veel mitmel korral.

Seejuures soovib ta külastada teisigi paiku peale Kuressaare. “Ma arvan, et kõik inimesed Saaremaal on väga toredad,” ütles ta. “See oli asi, mida ma tulles kohe tähele panin. Nendega oli hea kohtuda.”

Kuna Tulingu töö on seotud erinevate kultuuriprogrammidega, loodab ta edaspidi saarlastega kultuurikoostööd teha ning mõelda välja võimalusi, kuidas siia tuua erinevaid esinejaid, nagu USA saatkond suuremates linnades varemgi teinud on.

“Ma ei saa midagi garanteerida, aga mulle meeldiks, kui me saaksime välja töötada võimalusi, kuidas tuua siia mõni esineja.”

Diplomaadina on Helene Tuling töötanud enne vaid neli aastat ning enne Eestisse tööle tulekut oli ta Ecuadoris. Kui ta ise oli Eestisse tööle tulekust väga elevil, siis veelgi suuremas vaimustuses oli tema isa, kes teavitas sellest kohe kõiki sugulasi.

Isa veedab oma suvesid Tallinnas, kuid järgmisel suvel loodab Helene ta Saaremaale endaga kaasa võtta.

Helene Tuling ja Saaremaa

Helene ema on ameeriklanna, isa sada protsenti eestlane. Isa kasvas üles Eestis ja Rootsis, kuhu ta lahkus 12-aastaselt 1944. aastal ja kust 20ndates aastates edasi rändas. Saaremaaga on ta seotud oma isa, Helene vanaisa kaudu, kes oli pärit Saaremaalt.

“Minu isa ütleb, et perekond on pärit ühest külast Saaremaa põhjaosas, kuid selle väljaselgitamiseks peaks isaga koos kaarti vaatama,” rääkis Helene. “Isa ei suutnud nime meenutada, küll aga ütles, et näita mulle kaarti ja ma ütlen, kus see on.” Ühel oma järgmistest reisidest plaanib ta sinna põhjapoole minna.

“Minu perekonnanimi on tavaliselt kahe u-ga Tuuling, aga kui mu isa ameeriklaseks sai, siis ta muutis selle ära. Ta teadis, et Ameerikas on väga ebaharilik, kui on kaks u-d kõrvuti.” Keerukas on see sellepärast, et kui inglise keeles öelda “topelt u”, siis tähendab see ka w-tähte. Isa muutis nime ära, kuid kõigil sugulastel on nimi kahe u-ga.

Helene ütleb, et ta ei räägi eesti keelt, aga saab natuke aru. Kuna isa oli ka ainus eestlane, keda Helene lapsena teadis, siis ei olnud lihtne talle eesti keelt õpetada. Eesti keele kursustel käis ta vahetult enne Eestisse tulekut.

“Siin olemise üks suuremaid väljakutseid minu jaoks on, et kui ma proovingi siin eesti keelt rääkida, siis kõik oskavad nii hästi inglise keelt, et lähevad kohe sellele üle. Oleks tore, kui inimesed räägiksid minuga eesti keelt… aga aeglaselt!”
janelys
Postitusi: 584
Liitunud: Teisipäev 21. Aprill 2009, 09:40:04
Asukoht: Kadrina
Status: Eemal

Postitus Postitas janelys »

Kaarma kihelkond (Lao küla) põhiliselt uurin Tuisk ja Olop,
kuid ka Munk, Juhanson, Liiv, Sepp ja Saar jt.
Ühesõnaga kui keegi veel Lao külaga kuidagi kokku puutub suguvõsa uurimises võiks ühendust võtta ehk saame üksteise andmeid täiendada/ parandada!
Viimati muutis janelys, Reede 10. Juuli 2009, 20:17:07, muudetud 1 kord kokku.
Marika Jyrisson
Postitusi: 31
Liitunud: Reede 11. Juuli 2008, 23:44:07
Asukoht: Saaremaa,Leisi vald
Status: Eemal

Torn

Postitus Postitas Marika Jyrisson »

Torn-Karja kihelkond, Linnuse-Purtsa küla
Mare Suurhans
Postitusi: 2
Liitunud: Reede 11. September 2009, 12:25:09
Status: Eemal

Kõik Suurhansud!

Postitus Postitas Mare Suurhans »

Olen kogumas andmeid Jämaja vallast: Hänga küla Suurhans, Tammuna küla Kaup, Hull (Ullo) ja Lümanda Seil kohta. Kellel on andmeid antud nimede kohta palun andke teada. Eriti huvitab mind Bernhard Seil, kes väidetavalt on pärit Lümandast ja sünd. 1913.
Marika Jyrisson
Postitusi: 31
Liitunud: Reede 11. Juuli 2008, 23:44:07
Asukoht: Saaremaa,Leisi vald
Status: Eemal

Seil Bernhard

Postitus Postitas Marika Jyrisson »

kas on ühe ja sama isikuga -sünd 1914 .surnud 1949.maetud Kudjape kalmistule
Mare Suurhans
Postitusi: 2
Liitunud: Reede 11. September 2009, 12:25:09
Status: Eemal

Bernhard Seil

Postitus Postitas Mare Suurhans »

Jah ilmselt sama isik. Olen seda lugu alle suurimas, Tänud. Kui on veel andmeid tema lastest, õdedest vendadest, vanematest, siis oleks huvitatud.
Tänud,
Mare
kaire.ley
Postitusi: 36
Liitunud: Neljapäev 26. Juuli 2007, 10:06:07
Status: Eemal

Suurhansud jt.

Postitus Postitas kaire.ley »

Tere Mare!

Suurhans, Hull, Kaup - kõik need nimed esinevad mingil määral ka minu sugupuudes. Teen ettepaneku suhelda otse meili teel. Saatsin Teile privaatsõnumi, seal on täpsem info.

Kaire
maiberg
Postitusi: 1
Liitunud: Neljapäev 09. Juuli 2009, 11:04:07
Status: Eemal

Saaremaa nimed

Postitus Postitas maiberg »

Mustjala

Kaiste
Piht
Telder
Me(e)rits
Saagpakk
Kaja.Känd
Postitusi: 3
Liitunud: Teisipäev 30. Detsember 2008, 17:43:12
Asukoht: Kaerepere
Status: Eemal

Re: Seosed Saaremaaga

Postitus Postitas Kaja.Känd »

Pöide - Jaus, Saar, Rangus, Aer
Muhu - Kõrv, Saksakulm, Paist, Öövel
Kaie67
Postitusi: 12
Liitunud: Teisipäev 03. Märts 2009, 10:47:03
Asukoht: Saaremaa
Status: Eemal

Re: Seosed Saaremaaga

Postitus Postitas Kaie67 »

Kaarma khk Eitea, Kupits, Õhr-Undla,Tass, Mänd, Õunaid, Roes,(Haamse), Vendel, osaliselt Kütt, Miggus -Mäggus,
Jämaja khk Timmermann, Praakel
Kärla khk Müür,
Põide khk Aunaid -Õunaid
Valjala khk Varvas
Kuressaare Allimann
Läänemaal Ridala khkh Ruuben, Luup, Kelt, Juldop

Need põhilised, kuid lisandub veel kõrvalharusid
Kaie
MartV
Postitusi: 169
Liitunud: Neljapäev 13. Juuli 2006, 13:35:07
Status: Eemal

Re: Seosed Saaremaaga

Postitus Postitas MartV »

Kaie67 kirjutas:Valjala khk Varvas
Kuressaare Allimann
Läänemaal Ridala khkh Ruuben, Luup, Kelt, Juldop

Need põhilised, kuid lisandub veel kõrvalharusid
Varvaste ja nende järeltulijate kohta on palju teavet jagada, sest kannan ka ise seda nime. Sinna hulka kuuluvad ka Tallinnast Kuressaarde asunud maalermeistri Johann Eduard Allimanni ja Jula Warwase järglased. Rohkem Allimanne minu teada Saaremaal ei leidu. Ole hea ja võta kindlasti ühendust, tundub, et me saame teineteise teadmisi oluliselt rikastada.
Mart Varvas
Uku.Velbri
Postitusi: 1105
Liitunud: Laupäev 15. September 2007, 17:43:09
Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.
Status: Eemal

Re: Seosed Saaremaaga

Postitus Postitas Uku.Velbri »

Kihelkonnalt Nissi poole jooksu pistnud Karl Kuiv, kes ühe mu kaugema ringi sugulase ära rõngastas, järsku kellelgi kaduma juhtunud:
Saaga EAA.1218.1.240:144?502,1621,435,218,0
Ja siin üks Kullamaale putkanud Elwiine Teern:
Saaga EAA.1243.1.214:235?386,842,512,123,0
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.
______________________________
Exitus opes excusare potest,
dum sit aliquid ad finem excusandum.
eeve
Postitusi: 77
Liitunud: Pühapäev 25. Veebruar 2007, 17:10:02
Asukoht: Germany
Status: Eemal

Re: Seosed Saaremaaga

Postitus Postitas eeve »

Tere Kaie!

Tundub,et meil on palju ühiseid sugulasi, sest ka minu sugupuus tuleb rohkelt ette : Roes, Kupits, Kütt, Öhr-i nimelisi ja minu esivanemaid. Kui andmeid soovid vörrelda, vöid minuga ühendust vötta.
truuverk
Postitusi: 1
Liitunud: Teisipäev 19. Jaanuar 2010, 16:36:01
Status: Eemal

Re: Seosed Saaremaaga

Postitus Postitas truuverk »

Tere,

Minul esiteks selline küsimus, et kas on üldse kuidagi vöimalik töestada et mõisahärra on sohilapse isa? nimelt suguvösas käib jutt ringi, et vanavanaisa Anton Reinart olevat Audla möisahärra sohilaps. Huvi tunnengi, et kas on üldse lootust kirikuraamatutest vöi kusagilt isa töestada?

Veel tunnen huvi Truuverkite ja Miina Maripuu sugulaste vastu :) Reinartid ka. Ning kust oleks vöimalik öppida kirikuraamatuid lugema, sest ise ei saa väga hästi neid välja loetud :)
Andrus A
Postitusi: 393
Liitunud: Pühapäev 26. November 2006, 21:49:11
Asukoht: Tallinn
Status: Eemal

Re: Seosed Saaremaaga

Postitus Postitas Andrus A »

truuverk kirjutas:Tere,

Minul esiteks selline küsimus, et kas on üldse kuidagi vöimalik töestada et mõisahärra on sohilapse isa? nimelt suguvösas käib jutt ringi, et vanavanaisa Anton Reinart olevat Audla möisahärra sohilaps. Huvi tunnengi, et kas on üldse lootust kirikuraamatutest vöi kusagilt isa töestada?

Veel tunnen huvi Truuverkite ja Miina Maripuu sugulaste vastu :) Reinartid ka. Ning kust oleks vöimalik öppida kirikuraamatuid lugema, sest ise ei saa väga hästi neid välja loetud :)
Tere sugulane :)
Anton Reinarti ema Melania oli minu vana-vanaema täditütar.
Mis aga puudutab Antoni väidetavasse isasse, kelleks võis olla krahv Buhrmeister, siis tagantjärele midagi tõestada ei ole dokumentaalselt arvatavasti võimalik. Kui just 1906 aasta Kahtla kiriku (Laimjala kogudus) meetrikad mingit üllatust ei paku.
Ainus kindel tee oleks otsida üles mõni Buhrmeister ja võrrelda tema DNA-d enda omaga :)
leakornel
Postitusi: 13
Liitunud: Laupäev 10. Detsember 2005, 17:09:12
Asukoht: Valga
Kontakt:
Status: Eemal

Re: Seosed Saaremaaga

Postitus Postitas leakornel »

Mustjala Põld ja nendega seotud Aab, Ahvi, Erlach, Jõgi, Kaasik, Kahjo, Kail, Kaio, Köster, Lõugas, Lõhmus, Melov, Piht, Raper, Reimus, Sander, Tamm, Vaher, Valdov.
Mustjala Kirs ja nendega seotud Ahvi, Aksel, Ellerbuch, Haandi, Heinmets, Jalak, Kaio, Kallas, Kalmer, Kerkel, Koert, Koppel, Lemet, Lodus, Lõhmus, Meinert, Merrits, Paivel, Pahapill, Paio, Peel, Plato, Päikse, Rüüs, Saar, Sepp, Sommer, Uustal, Varik, Vokk, Vikken.
Avo.Kiisk
Postitusi: 70
Liitunud: Neljapäev 22. September 2005, 19:16:09
Asukoht: Läänemaa
Status: Eemal

Re: OS: USA diplomaat Helene Tuling otsib Saaremaalt oma juuri

Postitus Postitas Avo.Kiisk »

Ivar kirjutas:Teema arhiivi üks artikkel Oma Saarest:

USA diplomaat Helene Tuling otsib Saaremaalt oma juuri
Autor: Sergo Selder
Teisipäev, 21. oktoober 2008
http://www.omasaar.ee/index.php?content" onclick="window.open(this.href);return false; ... 9721&sec=1

Hiljuti käis Saaremaale pilku peale heitmas Ameerika Ühendriikide saatkonna kultuuri ja pressi aseatašee Helene Tuling, ameeriklanna, kelle vanaisa oli saarlane. Nüüd otsib diplomaat võimalusi tuua Saaremaale esinema erinevaid USA artiste.
Täna, 1 päev vähem, kui kaks aastat hiljem, sai vist need sotid ka selgeks :)
Mari.Sarv
Postitusi: 800
Liitunud: Esmaspäev 20. November 2006, 15:34:11
Status: Eemal

Re: Seosed Saaremaaga

Postitus Postitas Mari.Sarv »

Pöide: Vaher ja Triipsfeldt
ele373
Postitusi: 7
Liitunud: Pühapäev 28. November 2010, 23:05:11
Status: Eemal

Re: Seosed Saaremaaga

Postitus Postitas ele373 »

Pöides on Are kandist päris mu Eerod (Genis Erod). Luterlastega on asjad päris head, aga apostellik õigeusk on saanud kirillitsa vähese veerimissuutlikuse tõttu komistuskiviks. Mõned neist on mul kaardistatud, mõnede kohta oskan ainult arvata. Seal on põimumised Pukkidega (Genis kaardistatud, aga mitte minu poolt), lisaks olen lahti harutanud mõne neiu Eero abiellumisloo, seega esineb seal nimesid nagu Buldas, Nuten mis muutub Tambergiks, Kip, Lipp. Hää meelega seoks veel naisliine, mis käest kaduma kipuvad.

Lisaks juba kaardistatud harudele loodan aga mingil hetkel rohkem tegelema hakata Laimjala EAÕK alla kuulunud Piippuudega.
blackrose25
Postitusi: 2
Liitunud: Kolmapäev 29. Mai 2013, 23:01:05
Status: Eemal

Re:

Postitus Postitas blackrose25 »

Avo.Kiisk kirjutas:Kaarma - Koppel, Paimal ja Peukel;
Karja - Laud, Tuuling

Tegu siis otseste esivanematega.
Perekond Tuuling käib ka minu sugupuust läbi,elasid Karjas :D
mesimumm
Postitusi: 14
Liitunud: Reede 22. November 2013, 15:21:11
Status: Eemal

Re: Seosed Saaremaaga

Postitus Postitas mesimumm »

Tere. Lisan ka omalt poolt uuritavad perenimed Anseküla khk. Suurkivi (Suurkiwwi),Waen, Tuuilng
LangenudIngel25
Postitusi: 3
Liitunud: Kolmapäev 11. Detsember 2013, 19:21:12
Status: Eemal

Re:

Postitus Postitas LangenudIngel25 »

Patrick Rang kirjutas:Tervitades Andruse initsiatiivi pakuksin juurde ühe olulise täienduse: lisaks kihelkondadele võiks kirja panna ka uuritavad perenimed. Annaks minu arvates päris palju juurde. Et mitte jääda ainult jutu tasemele, siis:

Pöide khk: otseselt (st, esivanemad) Rang, Truuvert, Ülgekütt, Paja, Varb, Tallo; kaudselt (st esivanemate külgnevad liinid) Koppel, Al(l)as, Mäemees

Jaani khk: Ader

Karja khk: Kull / Kuil

Mustjala khk: Tarvis

Terv,

PR
Mul suguvösas käib läbi perekonnanimi Kull,elasi Karja kül lähedal aga ei tea kas on samad inimesed.Palun kirjutage milliseid Kulle te täpsemalt uurite.
Vasta

Mine “Saaremaa üldküsimused”