Mõned küsimused
-
Mardo Margumets
- Kontakt:
- Status: Eemal
Mõned küsimused
Saaga EAA.1864.2.V-25:514?265,1519,191,59
(lehe all rohelises kastis)
1. Mis on kirjutatud selle Jahni taha?
2. Saan ma õigesti aru, et Marry on tema naine?
3. Mis on kirjutatud Lotta taha? Kelle tütar Lotta ja ka kõrval lehepoolel olev Friedrich on? Vanuse poolest Lotta Jahni tütreks ei sobi.
4. Mis on kirjas Lotta alla?
5. Mis on kirjas Friedrichi alla?[/i]
3. Mis on kirjutatud Lotta taha? Kelle tütar Lotta ja ka kõrval lehepoolel olev Friedrich on? Vanuse poolest Lotta Jahni tütreks ei sobi.
-
Kalev Kask
Re: Mõned küsimused
1. Jahni taha on kirjutatud, et ta on mõisa aednik - sks.k." hofs gärtner"Mardo Margumets kirjutas:Saaga EAA.1864.2.V-25:514?265,1519,191,59
2. Jah Marry on ta naine
3. Lotta taha on kirjutatud, et ta on Jahni võõrastütar -sks.k "stief tochter"(vist Jahni naise Marry laps esimesest abielust)
4. Lotta all on minu meelest kirjas, et Lotta ja ta ema Marry on tulnud Wahakant hofs laute e. Vahastu mõisast.
5. Friedrichi all on kirjas, et talle järgnevad Otto ja Jahn on Jaani ja Marri pojad e. Jaani pojad teisest abielust ning võib järeldada, et Friedrich ise on siis Jaani poeg esimesest abielust.
1.,2.,3.-s olen päris kindel, ent 4., 5. võin eksida, sest mul endal pole veel selliseid juhuseid hingerevisjone uurides ette tulnud, ma oletan ainult - loogiliselt minu meelest sobib küll. Olen alles algaja.
Tervitades
Kalev Kask
-
Mardo Margumets
- Kontakt:
Re: Mõned küsimused
Tänan vastuse eest!Kalev Kask kirjutas:1. Jahni taha on kirjutatud, et ta on mõisa aednik - sks.k." hofs gärtner"Mardo Margumets kirjutas:Saaga EAA.1864.2.V-25:514?265,1519,191,59
2. Jah Marry on ta naine
3. Lotta taha on kirjutatud, et ta on Jahni võõrastütar -sks.k "stief tochter"(vist Jahni naise Marry laps esimesest abielust)
4. Lotta all on minu meelest kirjas, et Lotta ja ta ema Marry on tulnud Wahakant hofs laute e. Vahastu mõisast.
5. Friedrichi all on kirjas, et talle järgnevad Otto ja Jahn on Jaani ja Marri pojad e. Jaani pojad teisest abielust ning võib järeldada, et Friedrich ise on siis Jaani poeg esimesest abielust.
1.,2.,3.-s olen päris kindel, ent 4., 5. võin eksida, sest mul endal pole veel selliseid juhuseid hingerevisjone uurides ette tulnud, ma oletan ainult - loogiliselt minu meelest sobib küll. Olen alles algaja.
Tervitades
Kalev Kask
Nii vist sobib küll, nagu Sa vastasid.
Ainut, et Wahhakant on Vahakõnnu mitte Vahastu. Ja vist terve pere tuli Vahakõnnust, sest Jaanil pole ka märgitud vanust eelmise hingeloenduse ajal.
-
Mardo Margumets
- Kontakt:
Veel üks küsimus.
Mis on siia kirjutatud Saaga EAA.1864.2.VII-84:466?958,892,160,95
See vist pole, et ta 1815 aastal suri?
-
Kalev Kask
Vahastuga pani jah puusse-ei tunne seda kanti. Terve pere jah.Mardo Margumets kirjutas:Veel üks küsimus.
sulane Friedrich Johanow võeti 1815.a. nekrutiks - sks.k."rekrut"
Tervitades
Kalev
-
Assar
- Kontakt:
Mina olen nii aru saanud, et kasututar on uhe vanema tutar eelmisest abielust voorastutar aga pole kummagi tutar. Voib olla pole alati see reegel kehtinud kuid mina olen asjast nii aru saanud.3. Lotta taha on kirjutatud, et ta on Jahni võõrastütar -sks.k "stief tochter"(vist Jahni naise Marry laps esimesest abielust)
Lugupidamisega|;
Assar Jarvekulg
-
Kalev Kask
Jah see võib tõesti nii olla. Väga hea, et panite tähele. Olen alles algaja.Assar kirjutas:Mina olen nii aru saanud, et kasututar on uhe vanema tutar eelmisest abielust voorastutar aga pole kummagi tutar. Voib olla pole alati see reegel kehtinud kuid mina olen asjast nii aru saanud.3. Lotta taha on kirjutatud, et ta on Jahni võõrastütar -sks.k "stief tochter"(vist Jahni naise Marry laps esimesest abielust)
Lugupidamisega|;
Assar Jarvekulg
Lugupidamisega
Kalev
-
fred.puss
- Kontakt:
Minu arust on see asi vastupidi - kasulaps on enamasti peresse võetud laps (võib olla ka kasuvanema surnud õe või venna laps või kaugem sugulane või ka lihtsalt raskes olukorras lavate vanemate laps), kuid võõraslaps on just ühe vanema laps eelmisest abielust (üks vanematest oli võõras, teine ei olnud).
Fred Puss
Juhataja
Eesti Isikuloo Keskus
http://www.isik.ee
Palun erasõnumeid mitte saata - saatke e-kiri fred@isik.ee
Juhataja
Eesti Isikuloo Keskus
http://www.isik.ee
Palun erasõnumeid mitte saata - saatke e-kiri fred@isik.ee
-
Assar
- Kontakt:
Va. F.Puss
Tõepoolest! Ma olen siis lihtsalt valesti kirja pannud. Aitäh, et viga märkasite!
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg