Otsin esivanemat ...
-
Assar
- Kontakt:
- Status: Eemal
Otsin esivanemat ...
Üritan juba väga pikemat aega leida oma esiisa Johann Jacob Henrichson/ Hindrichsohn/ Hinrichsen jne jälgi.
Hingerevisione lapates olen ta leidnud
1816 aastal siit
1811 aastal siit
See on 1805 aastast, aga ega kaugemale revisionidega jõudnud polegi. Ka on ta juba varem surnud, kui personaalraaamtud Paides pihta hakkavad.
Idee järgi peaks mees surnud olema 16 III 1831 Paides, aga pole suutnud seda kontrollida.
Kui keegi suudaks mulle nõu anda sel määral, mis lihtsustab selle mehe sünnikande leidmist meetrikast. Siin oleksin ülimalt tänulik ja valmis kas või midagi välja tegema. Piinlik tunnistada, aga ma pole selle asjaga ise hakkama saanud.
Tänud ja lootused juba ette
Hingerevisione lapates olen ta leidnud
1816 aastal siit
1811 aastal siit
See on 1805 aastast, aga ega kaugemale revisionidega jõudnud polegi. Ka on ta juba varem surnud, kui personaalraaamtud Paides pihta hakkavad.
Idee järgi peaks mees surnud olema 16 III 1831 Paides, aga pole suutnud seda kontrollida.
Kui keegi suudaks mulle nõu anda sel määral, mis lihtsustab selle mehe sünnikande leidmist meetrikast. Siin oleksin ülimalt tänulik ja valmis kas või midagi välja tegema. Piinlik tunnistada, aga ma pole selle asjaga ise hakkama saanud.
Tänud ja lootused juba ette
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Re: Otsin esivanemat ...
Vaatasin Pilistvere kihelkonna meetrikat ning sealt hakkas silma üks 1766. aastal sündinud Jacob Johan http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 1000,293,0" onclick="window.open(this.href);return false; . Päris Paide just ei ole, aga midagi sinna kanti siiski. Väga levinud nimede kombinatsioon ka ei ole. Äkki on see isik otsitav esivanem?
Paides on 1761 sündinud Jacob Johann revisjoni vanusega just täpselt ei klapi, aga seal on ennegi ju vigu olnud Saaga EAA.3159.1.51:41?1127,745,1087,357,0
-
Assar
- Kontakt:
Tere Seint!seint kirjutas:Vaatasin Pilistvere kihelkonna meetrikat ning sealt hakkas silma üks 1766. aastal sündinud Jacob Johan http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 1000,293,0" onclick="window.open(this.href);return false; . Päris Paide just ei ole, aga midagi sinna kanti siiski. Väga levinud nimede kombinatsioon ka ei ole. Äkki on see isik otsitav esivanem?
Karta on, et vist mitte
Ma loeks välja nagu oleks tegemist perekonnaga Ström, kuigi olen märganud Paide personaalides ka Pilistvere kihelkonnast tulnud Hindrichsohne (erinevad nime kujud), aga on ka mujalt tulnuid. Ja ma tõesti ei tea, kust mind huvitav pärit olla võiks. Aga aitäh pakkumast!
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
-
Assar
- Kontakt:
Tere HelleMai!HelleMai kirjutas:Paides on 1761 sündinud Jacob Johann revisjoni vanusega just täpselt ei klapi, aga seal on ennegi ju vigu olnud Saaga EAA.3159.1.51:41?1127,745,1087,357,0
Mul tundub, et ka see vist ei klapi ning ma vaatan, et tema juurde on ka rist joonistatud, seega ilmselt ei olnud ta ei minu ega kellegi teise esivanemaks. Pealegi oli ta perekonnanimi Westerthal. Aga sellegipoolest suured tänud sulle aitamast!
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
-
Assar
- Kontakt:
Tere Mari!
See esimene link on tõepoolest veerimist väärt. Ühesõnaga sa leidsid tema abielukande, mille üle ma ka olen pead murdnud, kust ta pärit võis olla. Seal samas peaks ka pere vanim laps Amalie Elisabeth ca 1797 sündinud olema. Igal juhul Paides seda kannet pole, esimene laps Paides sünnib 1799 ja kõik järgmised, keda tean.
Ühesõnaga ta on kohaliku pastoraadi ehitamist juhtinud (kas tõesti minu esiisa on süüdi selles, et see kirik nii kõver sai) ning abiellunud Võtikvere mõisa rentniku lesega. See rentnik peaks olema siis ilmselt Nicolaus Heydeken/ Heideken/ Heidecken (* ca 1750). Kellel oli ka Friedrich Nicolause nimeline poeg * ca 1794 ning tolle poja kohta on mul viimased teated 1834 revisionist Tartus, kus ta on kirjas kui toolitegija sell. Teksti lõpust ma hästi aru ei saa, liiga palju igasuguseid lühendeid ja paragrahve.
Aga jah kui ta oli müürsepp Tartust, siis see ei tähenda, et ta seal veel sündima pidi, aga ilmselt tuleb seda siis kontrollida. Ilmselt pidi ta siis Väikegildi liige olema Tartus. Täiesti huvitav, ma olen need linnakodanikud peaaegu pähe õppinud, aga ühtki tuttavat Hinrichsoni nagu ei meenu sealt. Peab uuesti üle vaatama.
See teine link on Bresinsky nimelise nimekaimu sünd. See suguvõsa on mulle täitsa tuttav ja tuleb teistmoodi sisse. Konkreetselt just see inimene mitte, aga suguvõsa on sama. Ilmselt peale eesnime teda miski minu esivanemaga ei seo.
Eks tuleb uuesti Tartu omasid uurima hakata. See oli hea vihje. Kuigi ma ei saa päris hästi aru, juhul kui ta oli Tartu kodanik ja müürseppade tsunfti liige - minu arust polnud lubatud kuskil Võtikveres mingite haltuura otsade tegemine, või olen ma valestia aru saanud? Või maanduski ta sellepärast lõpuks Paides?
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Jah, see polnud raske, poiss oli eelmise revisjoni ajal isa juures Võtikveres; aga Jakob Johann ise väidetavalt Paides, vabade inimeste hulgas (noh, ilmselt oled teda sealt otsinud juba).
Egas pastoraat pole veel kirik.
Egas pastoraat pole veel kirik.
-
Assar
- Kontakt:
just lõpetasin otsimise, aga paraku ei leidnud 1795 aasta omast. Või ei pannud siis tõesti tähele ...Mari.Sarv kirjutas:... aga Jakob Johann ise väidetavalt Paides, vabade inimeste hulgas (noh, ilmselt oled teda sealt otsinud juba).
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716