kas enesetapud registreeriti surmameetrikasse 1890-ndatel aastatel?
mulle pole enesetapud surma põhjustena meetrikaraamatus ette juhtunud.
enesetapud surmameetrikas
-
KristiLijur
- Status: Eemal
Re: enesetapud surmameetrikas
Ka mina pole sellist juhust kohanud, et surmameetrikas oleks surmapõhjuseks kirjutatud enesetapp. Vähemalt mitte Juuru meetrikates ning seda aastani 1840, edasi kahjuks veel ei tea.
Parimat,
Kristi
Parimat,
Kristi
See kyll hilisemast, aga 1927 aastal Valjala kirikuraamatus on 13 aastase poisi surmapöhjuseks "peaaju haiguse töttu poos enese yles".
Valjala raamatus on ka yhe 20-tes Pauliine kohta märge "poos enese yles", see samuti kyll juba 20.saj osas.
Aga varasema kohta-et kuidas neid märgiti, oleks kyll huvitav teada.
Valjala raamatus on ka yhe 20-tes Pauliine kohta märge "poos enese yles", see samuti kyll juba 20.saj osas.
Aga varasema kohta-et kuidas neid märgiti, oleks kyll huvitav teada.
Surmameetrika on sisuliselt matmismeetrika, ja millises koguduses enesetapja maha maeti, seal ta ka kirja läks. Miks pidanukski mitte minema? Väljendi "enesetapp" asemel võis kirjas olla ka näiteks "poos ennast üles", "lasi ennast maha" jne. Kindlasti jäid osad enesetapujuhtumid lõpuni välja selgitamata, nad võivad olla ka surmapõhjuste nagu "leiti surnuna", "uppus" jne. tegelikuks taustaks. Sisestage foorumi otsingusse sõna "enesetapp", saate paar näidet, mida siin varem on käsitletud.
Minu enda sugupuust tuleb kohe meelde üks noor naine 18. saj. keskelt ja üks meesterahvas 20. saj. algusest. Viimast ma isiklikel põhjustel siia näidiseks riputada ei taha. Surmapõhjuseks selles kandes on hat sich erschossen - lasi ennast maha.
Minu enda sugupuust tuleb kohe meelde üks noor naine 18. saj. keskelt ja üks meesterahvas 20. saj. algusest. Viimast ma isiklikel põhjustel siia näidiseks riputada ei taha. Surmapõhjuseks selles kandes on hat sich erschossen - lasi ennast maha.
Katrin H.
Olen ka mina 18. sajandi meetrikast leidnud sissekande "uputas end merre". Seega siis mõni enesetapp sääl ikka kajastamist leidis.