Mida tähendab märkus?

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
anu.jarv
Status: Eemal

Mida tähendab märkus?

Postitus Postitas anu.jarv »

Mida tähendab märkus F104 Mikko Evart ? vallaslapse Krõõda juures (sünd 3.02.1821 Anijal)? Saaga EAA.1210.2.6:113 kas Krõõt on lapsendada antud? Kummaliseks teeb asja see, et samal mehel on sünidinud vaevalt kuu aega tagasi 25.12 teinegi vallaslaps.
Tekkis kohe küsimus, kas ta oli mingi donjuan või küla ullike, kelle kaela vallaslapsed ajada?
Hiljem on mees 3 korda abielus olnud, esimese seadusliku naisega ka 4 seaduslikku last saanud.
Katsa

Re: Mida tähendab märkus?

Postitus Postitas Katsa »

Familie Nr. 104 Saaga EAA.1210.1.151:218?80,1019,706,901,0 - see Krõõt on seal kirjas.
Katrin H.
anu.jarv

Postitus Postitas anu.jarv »

Tänan, see Fmingi numbriga hakkas mulle hiljem ka osade seaduslike laste juures silma.
Küsin igaks juhuks, ega Sa ise Harju-Jaanit ei uuri, tahaks teada, kuidas teised sellest 50-60 aastasest august meetrikaraamatutes üle saavad? Ise olen suutnud ainult osadest hilisematest harudest varasematesse liikuda, aga mitte ühestki varasemast harust hingeloendites vms mingit kindlat pidepunkti leida.
Katsa

Postitus Postitas Katsa »

Harju-Jaaniga on mul õige põgusalt pistmist olnud ja sedagi hilisemast ajast, mil meetrikad kõik olemas. Jubesuurte meetrikaaukudega olen kokku puutunud näiteks Hageris - nii umbes 56 aastat ei silpigi. Ainus, mis aitab - revisjonid, mis Eestimaa kubermangus üsna kenasti olemas erinevalt Liivimaast. Aga meetrikate puudumise tõttu jookseb nii mõnigi liin (eriti naiste) lihtsalt umbe ja edasi ei saa. Ometigi saab revisjonide abil kohati üpris ilusti august üle hüpata. Eks tuleb leppida sellega, mis on... Nõos põlesid kirikuraamatud 1804. a. lihtsalt täies koosseisus ära ja esimene olemasolev revisjon on aastast 1811. Enne seda võib vaadata 1758 vakuraamatut ja omaette mõtiskleda, et kas 1758. a. peremees Jüri võiks olla 1811. a. Jaani vanaisa või mitte... :(
Katrin H.
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”